Chuck Norris neslaví narozeniny, ale narozeniny slaví Chucka Norrise. Tentokrát osmdesáté

Jedině Chuck Norris zazpívá duet sám. Děti chodí spát v pyžamu se Supermanem, ale Superman chodí spát v pyžamu s Chuckem Norrisem. Chuck Norris sedí ve stoje. Takzvaných faktoidů na oficiální americké webové stránce existuje už něco přes pět tisíc. Připomínáme si je, protože herec a mistr bojových umění v úterý slaví 80. narozeniny.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Chuck Norris (archivní snímek z roku 2010)

Herec Chuck Norris (archivní snímek z roku 2010) | Foto: Chris Keane | Zdroj: Reuters

Stal se námětem tisícovek krátkých vtipů na téma jeho smyšlené dokonalosti. A to i díky roli v seriálu Walker, Texas Ranger.

Cordell Walker byl až nesnesitelně dokonalý. Vždy zvítězil, poradil si v každé situaci a s každým. K tomu byl věrný, něžný, citlivý, spravedlivý, neuvěřitelně odvážný. Měl prostě každou dobrou vlastnost, na kterou si jen dokážete vzpomenout. A samozřejmě žádnou špatnou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Americký mistr bojových umění a herec Chuck Norris slaví 80. narozeniny

Každopádně s vtipy jako takovými přišel americký blogger Ian Spector, který si na svém webu utahoval ze svalovců ve filmu, hlavně z Vina Diesela. Pak se ale začaly množit takzvané faktoidy hlavně na Chucka Norrise. Narážely na jeho nepříliš dobré herectví, tvář bez mimiky nebo na jeho kop s otočkou, kterým nakonec vždy uzemní soupeře.

Samotný herec nejdřív stránku zažaloval, ale nakonec vtipy, které ho popisují jako nadčlověka, přijal a pochopil, že mu přinášejí slávu. Využil to třeba v pokračováni Expendables 2, kde ve vlastním tanku zachránil Sylvestra Stalloneho a jeho žoldáckou partu.

K norrisovským faktoidům se herec vyjádřil také v nedávném rozhovoru s novinářkou Sharyl Attkissonovou. Mimo jiné v něm řekl, že právě v roce 2005 mu Ian Spector poslal první tři norrisovské vtipy. 

K herectví se dostal díky tomu, že učil karate. V 34 letech měl už několik škol a jedním z jeho žáků byl Steve McQueen, který Norrise přivedl k herectví. Proslavil se hlavně snímkem Cesta draka, kde hrál s Brucem Lee. Jinak ale žádné výraznější role neměl, spíše naopak. Vysmívaná je třeba jeho role ve filmu Zálesák z roku 1996, kde se mění v medvěda chránícího les.

Chuck Norris vlastním jménem Carlos Ray Norris Jr. má po otci čerokíjské a po matce irské kořeny. Je zbožný konzervativec a podporuje řadu republikánských politiků a jejich aktivity i kampaně. Zasazoval se třeba za používání Bible a společné modlitby ve školách.

Je také odpůrcem potratů, na toto téma napsal několik článků a esejí. Několikrát kritizoval propotratová stanoviska Baracka Obamy, v kampani v roce 2008 s odkazem na ně podpořil senátora Johna McCaina.

Před 10 lety se podíval do Prahy, když tady natáčel vánoční reklamní spoty pro jednoho mobilního operátora.

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme