V maskérně jsem trávil hodiny, říká představitel Hellboye. Na Comic-Conu bavil české fanoušky

Za obrovského zájmu českých fanoušků v sobotu vystoupil na pražském festivalu Comic-Con herec Ron Perlman, známý hlavně jako představitel Hellboye. Vzpomínal na natáčení filmů Hellboy a Blade 2 v Praze, na bývalého prezidenta Václava Havla a chystá se navštívit všechny bary, které si tehdy v Praze oblíbil.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stovky příznivců bavil vyprávěním o tom, jak báječně se mu hraje v maskách, jak jeho kariéru odstartoval slavný film Jméno růže nebo že mu v době, kdy měl málo práce, zachránil život dabing a jeho výjimečně hluboký hlas.

Mám v plánu jeden ze svých příběhů zasadit do Prahy, říká autor série Řeky Londýna Aaronovitch

Číst článek

Festival Comic-Con od pátku navštěvují tisíce lidí, množství v nich přicházejí do O2 Universa v kostýmech hrdinů z filmů, seriálů či komiksů. Iva Pavlousková, která mediálně zastupuje organizátory akce, v sobotu řekla, že se prodalo již 22 tisíc vstupenek. Festival končí v neděli.

Prostory místa setkání fanoušků sci-fi, fantasy, hororu a příbuzných žánrů jsou rozdělené na množství zón, kde se konají besedy, přednášky, soutěže v kostýmech, fotografování, autogramiády a další program. Na besedu s Perlmanem čekali lidé půl hodiny a hlavní sál zcela zaplnili.

Devětašedesátiletý herec přes hodinu odpovídal na dotazy a vzpomínal na natáčení. Hrál v mnoha filmech a televizních seriálech už v 80. a 90. letech. Poprvé ho obsadil režisér Jean-Jacques Annaud do filmu Boj o oheň (1981), situovaného do pravěku, kde představoval jednu z ústřední trojice postav neandrtálců.

Stejný režisér ho využil i do svého dalšího známého díla, do snímku Jméno růže (1986), kde ztvárnil postavu hrbáče Salvatoreho. V obou filmech, podobně jako v mnoha dalších, strávil před natáčením mnoho hodin v maskérně, ale vůbec si na dlouhé přípravy k natáčení nestěžuje.

„Vždy jsem strávil v maskérně mnoho hodin. Ale nebylo to těžké, těžké je být horníkem, těžké je učit děti, těžké je být matkou, pracovat denně v bance deset hodin, to je těžké, ale kdo by nechtěl být Hellboyem,“ popsal herec.

Obavy z klimatických změn

V 90. letech Perlman hrál ve filmech Dobrodružství Hucka Finna, Ostrov Dr. Moreaua, Vetřelec: Vzkříšení, Nepřítel před branami nebo Blade 2. Po mnoha vedlejších rolích přišel v roce 2004 komiksový hrdina Hellboy. V sobotu děkoval režisérovi Guillermovi del Toro, který pro roli Hellboye obhajoval Perlmana přesto, že studio chtělo obsadit někoho známějšího, jako třeba Vina Diesela.

Studio Marvel představilo svou čtvrtou fázi. Kromě nového Thora a Doctora Strange se chystá i Blade

Číst článek

„Neměl jsem tak velké jméno, přijímám to s obrovskou pokorou, nikdy jsem nic takového nezažil. To se v Hollywoodu nestává. Lidé se svých vizí tak nedrží, prostě to nějak udělají. On se rozhodl, že to bude po jeho, nebo to nebude vůbec. Nikdy ho za to nepřestanu milovat,“ řekl v sobotu. Kostým na Hellboye si prý oblékal dvě hodiny a další čtyři hodiny pak trval make-up.

Perlman se v sobotu dotkl i obav ze změn klimatu, které sdílí a obává se o život svých dětí. „Globální oteplování bude velkým problémem pro příští generace,“ uvedl. Jako nemenší problém vidí Donalda Trumpa v čele USA, podle něj ničí demokracii.

Obdivoval také Václava Havla. „Považoval jsem ho za ohromně progresivního, velmi lidského politika, který zvládl uchvátit českého ducha. Češi mají specifickou osobnost. Je zajímavé, jak dlouho jste si v historii vládli, dohromady to bylo tak 60 let. Ale zvládli jste to přečkat, teď si zase vládnete sami,“ řekl americký herec, který prý Prahu s její dlouhou historií miluje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme