Akrobacie a činohra. Inscenace Honey spojuje Dejvické divadlo s La Putykou

Herci pražského Dejvického divadla a souboru Cirk La Putyka začali po prázdninách intenzivně zkoušet společné představení s názvem Honey. Jak dopadne spojení moderního cirkusu a uznávané činoherní scény, sleduje na trénincích Radiožurnál.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Představení Honey se odehraje v prostoru Jatka 78

Představení Honey se odehraje v prostoru Jatka 78 | Foto: Dita Havránková

Zatímco herci pražského Dejvického divadla trénují v prostorách Jatek 78 akrobatické prvky, soubor moderního Cirku La Putyka piluje činohru. Společně pracují na představení Honey, které se bude hrát od 12. listopadu.

Radiožurnál natáčel už na jedné z prvních zkoušek, kdy režisér představení Miroslav Krobot seznamoval herce se svojí představou. „Neměly by to být žádné velké stylizované nebo herecké výkony. Když budeme potřebovat, použijeme port nebo sběrací mikrofon, všechno je to velmi autentické,“ říká režisér.

Jeho pokynů a také pokynů Rosti Nováka mladšího, dalšího ze spoluautorů představení, se řídila i herečka Martha Issová. I ona si prvních pár tréninků na jaře zkusila. Následky odhalil až rentgen.

Český rozhlas sleduje zkoušky od prvních setkání obou souborů a do vysílání připravuje týdenní časosběrný seriál. Nebudou chybět ani fotky nebo videa ze zkoušek. To všechno můžete čekat těsně před premiérou v týdnu od 6. listopadu.

„Já jsem se bohužel dostala do dvojice s (Václavem) Neužilem, který byl podle mě v takovém šoku z toho, že se mu podařilo mě chytit potom, co jsem mu skočila do náruče, že to neunesl a vlastně mě shodil z výšky svých rukou přímo dolů na zem. A já spadla na klouby levé ruky a dost mě to bolelo. Ale říkala jsem si, že nebudu žádná kaše a že to nějak zvládnu a až vlastně po týdnu jsem si zašla k doktorovi. Na rentgenu se pak zjistilo, že mám zlomená dvě žebra,“ popisuje herečka.

V představení Honey se objeví i herec Jaroslav Plesl nebo Lenka Krobotová z Dejvického divadla, ze souboru Cirk La Putyka je doplní například Jiří Kohout nebo Anna Schmidtmajerová.

Kompletní obsazení se během léta podstatně změnilo. „Stalo se toho za prázdniny dost. Máme tady jedno těhotenství, jednu přípravu na těhotenství a jedny zdravotní potíže, takže obsazení doznalo změn ve třech podobách. Vlastně začínáme trochu znovu. Představuje to ztrátu dvou tří dnů. Ale to se nedá nic dělat, tak to prostě je,“ říká Miroslav Krobot.

Regina Květoňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme