Dagmar Havlová odchází z Divadla na Vinohradech. ‚Normálně skončila, odešla do penze,‘ potvrdil Töpfer

Od nové sezóny už nebude v Divadle na Vinohradech hrát Dagmar Havlová. Někdejší první dáma byla členkou známého pražského souboru aktivně téměř tři desítky let. Diváci ji tam mohli vidět například v představení Rebeka od Henrika Ibsena nebo v tragikomedii Návštěva staré dámy od Friedricha Dürrenmatta.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dagmar Havlová Veškrnová

„Po ataku pandemie ředitel Tomáš Töpfer stáhl v roce 2020 obě má představení z repertoáru,“ vysvětluje odchod z Divadla na Vinohradech Dagmar Havlová | Foto: TV NOVA | Zdroj: Archiv TV Nova

Právě v inscenaci Návštěva staré dámy od režiséra Jana Buriana se Dagmar Havlová naposledy představila v roli miliardářky Kláry. Ta se vrací do svého rodného města, aby se pomstila bývalému milenci, který ji kdysi zradil. Zrádce jménem Ill si v dramatu zahrál Tomáš Töpfer, který je v současné době ředitelem vinohradské scény.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si příspěvek o odchodu Dagmar Havlové z divadla

Českému rozhlasu Töpfer, který kandiduje do Senátu za ODS, řekl, že Havlová uvažovala o svém odchodu z divadla už delší dobu. Definitivně se rozhodla ukončit angažmá před rokem.

„Paní Havlová už před rokem odešla z divadla do penze. Normálně skončila a rozhodla se, že ukončí pracovní poměr,“ uvedl.

Jeho slova potvrzuje také vyjádření Dagmar Havlové:

Snažíme se diváky nalákat. Společenské náladě se ale čelí těžko, říkají pražští divadelníci o končící sezoně

Číst článek

„Již v roce 2019 jsem se rozhodla ukončit své stálé angažmá v Divadle na Vinohradech. Absolvovala jsem ještě veleúspěšnou premiéru hry Návštěva staré dámy v titulní roli a i nadále jsem byla ochotná plnit své závazky a dohrávat svá představení jako mnoho mých kolegů pouze jako host. Po ataku pandemie ředitel Tomáš Töpfer stáhl v roce 2020 obě má představení z repertoáru.“

Do Divadla na Vinohradech nastoupila Havlová na konci sedmdesátých let, tehdy ještě pod jménem Veškrnová. Po svatbě s prezidentem Václavem Havlem v roce 1997 své angažmá přerušila a věnovala se roli první dámy.

Na jeviště zmiňované scény se vrátila v roce 2006, zaplněné hlediště Divadla na Vinohradech tehdy aplaudovalo jejímu výkonu v inscenaci Chvíle pravdy režiséra Ladislava Smočka. Hostovala také v v historickém dramatu Lev v zimě.

Martin Hrnčíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme