Dejvické divadlo připomene vznik Československa i osobnost Václava Havla. Chystá dvě premiéry

Dejvické divadlo chystá v nové sezoně dvě premiéry a taky samostatný projekt ke stému výročí vzniku Československa. Hlavní roli v něm bude mít osobnost dramatika a někdejšího československého prezidenta Václava Havla.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokračovat bude také inscenaci Teremin o ruském vědci, hudebníkovi ale taky špionovi v hlavní roli s Ivanem Trojanem (na snímku). Dejvické ji má na programu už 13 let a kdo by ji chtěl ještě naposledy vidět, ať si pospíší pro vstupenky. Představení se 10. října bude hrát naposledy.

Pokračovat bude také inscenaci Teremin o ruském vědci, hudebníkovi ale taky špionovi v hlavní roli s Ivanem Trojanem (na snímku). Dejvické ji má na programu už 13 let a kdo by ji chtěl ještě naposledy vidět, ať si pospíší pro vstupenky. Představení se 10. října bude hrát naposledy. | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Speciální projekt se bude jmenovat Zítra to spustíme aneb Kdo je tady gentleman a Dejvické divadlo ho uvede v předvečer 100. výročí vzniku Československa, tedy 27. října. Večer bude mít dvě části - v té první půjde o inscenované čtení hry Václava Havla Zítra to spustíme, druhá je beseda s diváky.

Havlova hra je o událostech noci z 27. na 28. října 1918 a dramatik ji napsal k 70. výročí vzniku Československa pro časopis brněnského Divadla Husa na provázku a HaDivadla.

Zkáza Dejvického divadla? ‚Už přesluhujeme,‘ říká Martin Myšička o novém seriálu

Číst článek

V Dejvickém divadle ji v koncertní verzi chystá režisér Lukáš Hlavica. Obsadil do ní Martina Myšičku, Ivana Trojana, Miroslava Krobota, Janu Holcovou, Veroniku Khek Kubařovou nebo Vladimíra Polívku. Ostatně Vladimír Polívka je od této sezony novým členem týmu Dejvického divadla.

Následnou besedu s diváky povedou tvůrci a interpreti hry, ale také speciální hosté. Mluvit by se mělo nejen o tématech, která vyjdou ze zhlédnuté divadelní hry, ale také o samotném Václavu Havlovi jako dramatikovi, disidentovi, státníkovi a filozofovi.

Kdo se nedostane do Dejvického divadla 27. října, má šanci i později. Projekt Zítra to spustíme aneb Kdo je tady gentleman bude divadlo příležitostně uvádět celou tuto sezonu.

Když herci hrají sami sebe - to je případ nového seriálu o Dejvickém divadle. ČT ho představila ve Varech

Číst článek

Dejvické divadlo čeká letos perná sezona. Například už o víkendu soubor vycestuje do Manchesteru. V tamním divadle Dancehouse zahrají Dealer´s choice a Ucpanej systém. Hrát se bude v češtině s anglickými titulky.

Od října začnou zkoušet hru na motivy fejetonů Karla Čapka nazvanou Absolutno - kabaret o konci světa. Pokračovat bude také inscenace Teremin o ruském vědci, hudebníkovi, ale taky špionovi v hlavní roli s Ivanem Trojanem. Dejvické divadlo ji má na programu už 13 let a kdo by ji chtěl ještě naposledy vidět, musí si pospíšit. Představení se 10. října bude hrát naposledy.

V listopadu bude také derniéra komedie na motivy klasického špionážního filmu Alfreda Hitchcocka 39 stupňů. Tu hrají v Dejvicích od roku 2008.

Regina Prouzová-Květoňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme