VIDEO: Divadlo Járy Cimrmana zahájilo 55. sezonu v rozhlasové kavárně

Sledovat jste mohli besedu Radiožurnálu s herci Divadla Járy Cimrmana, kteří vstupují do 55. divadelní sezony. Vladimír Kroc v rozhlasové kavárně zpovídal herce Zdeňka Svěráka, Miloně Čepelku, Petra Bruknera, Marka Šimona, Petra Reidingera a Miroslava Táborského.

Video Vinohradská 12 (Aktualizováno: 17:40 7. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadlo vstupuje do 55. sezony, členové souboru se na tom však nejprve dokonale neshodli. „Odpůrcem myšlenky, že je to 55. sezona, byl Miloň Čepelka a my mu tak důvěřujeme a nechtěli jsme ho zklamat, tak jsme říkali, že není,“ řekl Zdeněk Svěrák s úsměvem na rtech. „Ale pak se to spočítalo a vyšlo z toho, že to opravdu 55. sezona je,“ dodal.

Zdeněk Svěrák slaví 85. narozeniny. Hned po nich vyrazí do práce, točí nový film

Číst článek

„Já jsem uznal, že je to 55. sezona, ale neuznal jsem, že se má slavit, když ji začínáme,“ reagoval na besedě Čepelka.

S nápadem divadla věnovaného geniálnímu českému rodákovi Járovi Cimrmanovi, jehož dílo zůstalo světu po mnohá léta skryto, přišel v roce 1966 Jiří Šebánek.

„Snad to bylo tím, že Šebánek a já jsme založili Vinárnu U Pavouka. A tam bylo takové podhoubí celého divadla, tam se rodil ten humor. Proto jsme byli nejdříve vedoucími toho souboru my dva,“ vysvětloval Zdeněk Svěrák na jaře pro Český rozhlas Plus, jak se ocitl v pozici ředitele divadla.

Soubor už má v září za sebou tři představení. V Praze začíná novou sezonu v úterý večer hrou Záskok na prknech Žižkovského divadla Járy Cimrmana.

Vladimír Kroc, onz, bar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme