Začíná divadelní festival Nultý bod. Hlavním letošním tématem jsou nepříjemné lidské emoce

Začíná festival fyzického a tanečního divadla Nultý bod. Pořadatelé 13. ročníku vybrali jako hlavní téma nepříjemné lidské pocity. Zahraniční i domácí umělci vystoupí například v pražském Studio Alte nebo na Rohanském nábřeží u Vltavy.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Festival Nultý bod - workshopy Performing Arts For The Future

Ukázka z workshopů z předchozích ročníků festivalu Nultý bod | Foto: Oficiální web festivalu Nultý bod

Program zahájí dánský kolektiv dadadans s představením o samotě v pražské Invalidovně. Do jejich pohybové instalace můžou diváci v průběhu večera volně vcházet.

Páska přes oči, sluchátka, teplé dlaně. Tak bude vypadat vystoupení Lžička pod nos, které představí příběhy z Erbenovy Kytice v netradiční podobě.

Festival chce českým divákům představit provokativní a neprozkoumané žánry divadla. A to i ze světové scény. Skloubí taneční, fyzické divadlo a performing arts. Současně probíhají workshopy, které jsou zaměřené na setkání mladých umělců s autoritami na poli performativního umění.

V roce 2021 se pořadatelé rozhodli nevybírat vstupné. Místa pro jednotlivá představení jsou ale omezená a je potřeba si je zarezervovat. Festival Nultý bod můžete navštívit od 10. do 15. července.

Ukázka spolku dadadans a jejich inscenace o samotě

hrc, ban Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme