OBRAZEM: Divadlo Sklep si připomíná 50 let od svého vzniku. Výročí oslaví představením Výběr z Besídek

Padesátileté výročí vzniku oslaví v pondělí Divadlo Sklep představením Výběr z Besídek. V něm soubor svým osobitým způsobem připomene humorné skeče i písně a to za doprovodu živé kapely. Přímý přenos premiéry odvysílá Česká televize. Na generálce představení byl i fotograf serveru iROZHLAS.cz, s nímž si můžete historii sboru připomenout.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadlo vzniklo v roce 1971 ve sklepním prostoru babičky jednoho ze zakládajících členů Davida Vávry, kde rané básně a krátké scény tvořil se svým tehdejším spolužákem Milanem Šteindlerem. Do sboru se později přidali například Jiří Burda, Tomáš Hanák, František Váša, Jiří Macháček, Václav Marhoul a mnoho dalších. Od roku 1980 soubor vystupuje soubor v kulturním domě Dobeška – a právě na své domovské scéně soubor své padesátiletá výročí oslaví.

Národní divadlo oslaví 1. září na Střeleckém ostrově zahájení nové sezony

Číst článek

„Spouštěcím bodem bylo společné ‚puzení‘, jak říká David (Vávra). Toto puzení trvá dodnes,“ řekl České televizi Milan Šteindler. „Besídka k padesátému výročí bude speciální oslavou toho, že už to máme v práci i v životě fifty-fifty,“ dodal jeden ze zakládajících členů sboru. 

Mezi nejúspěšnější porevoluční inscenace sboru patří Mlýny, Tajů plný ostrov nebo Mazaný Filip. Sbor divadla stojí i za projekty umělecké skupiny Tvrdohlaví, časopisem Raut nebo vysíláním rádia Limonádový Joe.

Přímý přenos premiéry představení odvysílá stanice ČT art v pondělí 30. srpna od 20.00.

tzr, René Volfík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme