Nejlepší hrou je Harry Potter a prokleté dítě. Nejvíc cen Tony získal muzikál The Band's Visit

Americkou divadelní cenu Tony za nejlepší novou hru v neděli v New Yorku získal dvoudílný kus Harry Potter a prokleté dítě. Dílo, uváděné v divadle Lyric Theatre na Broadwayi, bodovalo také v pěti dalších kategoriích, mimo jiné nejlepší režisér hry.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský dramatik a scenárista Jack Thorne, který napsal dvoudílnou hru Harry Potter a prokleté dítě, s cenou Tony

Britský dramatik a scenárista Jack Thorne, který napsal dvoudílnou hru Harry Potter a prokleté dítě, s cenou Tony | Foto: Brendan McDermid | Zdroj: Reuters

Děj hry, kterou napsal britský dramatik a scenárista Jack Thorne, se odehrává 19 let poté, co skončil románový příběh o čaroději Harrym Potterovi. Thorne na hře spolupracoval s autorkou potterovské série J. K. Rowlingovou a režisérem Johnem Tiffanym.

Svět magie Harryho Pottera znovu ožívá. Lístky na londýnskou výstavu si koupilo 30 tisíc lidí

Číst článek

Nejvíce cen Tony, deset, si odnesl muzikál The Band's Visit (Kapela přijela). Muzikál vznikl podle stejnojmenného izraelského filmu z roku 2007 o skupině egyptských hudebníků, kteří omylem dorazili do špatného izraelského města.

Jako nejlepší herec v hlavní roli byl vyhlášen Andrew Garfield, představitel mladého homosexuála s nemocí AIDS v dramatu Tonyho Kushnera Angels in America (Andělé v Americe). Čtyřiatřicetiletý Garfield je známý například z filmu Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, za nějž dostal nominaci na Oscara.

Cenu Tony pro nejlepší herečku v hlavní roli získala Glenda Jacksonová za výkon ve hře Tři velké ženy amerického dramatika Edwarda Albeeho.

Předávání cen se zúčastnili také studenti, kteří přežili střelbu na floridské střední škole. Při ní zemřelo 17 studentů a dětí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme