Herecká asociace má nového prezidenta, Ondřej Kepka nahradí Jiřího Hromadu

Režisér, scenárista, herec, moderátor a fotograf Ondřej Kepka povede Hereckou asociaci, a to do konání řádné valné hromady v roce 2018. Jednomyslně o tom tento týden rozhodlo prezidium asociace. V pátek to oznámila tajemnice této nezávislé profesní odborové platformy výkonných umělců Martina Němečková.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér, scenárista, herec, moderátor a fotograf Ondřej Kepka (na snímku z 16. září) byl na základě jednomyslného rozhodnutí prezidia Herecké asociace 30. října zvolen prezidentem Herecké asociace. Vystřídal Jiřího Hromadu, jenž rezignoval ze zdravotních důvodů.

Režisér, scenárista, herec, moderátor a fotograf Ondřej Kepka (na snímku z 16. září) byl na základě jednomyslného rozhodnutí prezidia Herecké asociace 30. října zvolen prezidentem Herecké asociace. Vystřídal Jiřího Hromadu, jenž rezignoval ze zdravotních důvodů. | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Letos v polovině května rezignoval na funkci prezidenta a člena prezidia Herecké asociace Jiří Hromada, což zdůvodnil vážnými zdravotními problémy. Hromada vedl asociaci od roku 2011, ve funkci vystřídal herce Václava Postráneckého.

Herecká asociace je členem mezinárodní herecké asociace FIA a má 967 členů. Jejím posláním a cílem je zejména ochrana a prosazování jejich profesních a odborových práv i práv výkonných umělců. Od roku 1993 uděluje prestižní Ceny Thálie, především za mimořádné umělecké výkony v uplynulém roce: v činohře, v opeře, v baletu, pantomimě či jiném tanečnědramatickém žánru a v muzikálu, operetě či jiném hudebnědramatickém žánru.

Osmačtyřicetiletý Kepka se jako dětský herec objevil v seriálu Arabela a v několika filmech. Je synovcem herce Jaroslava Kepky, synem herečky Gabriely Vránové a Jiřího Kepky, profesora matematiky. Po maturitě na gymnáziu vystudoval nejprve herectví na pražské DAMU, tam absolvoval v roce 1992, poté studoval režii na pražské FAMU, kde absolvoval v roce 1996.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme