Jak se dělá divadlo? Issová si při zkoušce hry Honey zlomila žebra

Cirk La Putyka a Dejvické divadlo připravují unikátní projekt spojení výrazových prostředků nového cirkusu a činoherního divadla. Radiožurnál přináší další díl časosběrné série, při které vstupuje s mikrofonem a kamerou do zákulisí příprav inscenace hry Honey. Tenkrát zaznamenal zkoušku Marthy Issové.

Tento článek je více než rok starý.

Časosběrný dokument Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oba soubory, Dejvické divadlo i Cyrk La Putyka, se setkaly 11. září v penzionu na Sázavě. Herci se tam dozvěděli o změnách v obsazení.

Akrobacie a činohra. Inscenace Honey spojuje Dejvické divadlo s La Putykou

Číst článek

„Musíme začít tak trochu znovu,“ řekl Radiožurnálu režisér hry Miroslav Krobot.

Hlavní roli měla hrát Martha Issová, při společném zkoušení si dokonce zlomila dvě žebra. Nakonec ale bude na nedělní premiéře vše jinak – Issová otěhotněla a v projektu skončila.

V představení Honey se objeví i herec Jaroslav Plesl nebo Lenka Krobotová z Dejvického divadla, ze souboru Cirk La Putyka je doplní například Jiří Kohout nebo Anna Schmidtmajerová.

Časosběrný seriál Radiožurnálu o hře Honey pokračuje ve čtvrtek před devátou hodinou dopoledne.

Regina Květoňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme