Malkovich přiveze do Prahy premiéru své one man show. V listopadu vystoupí v Kongresovém centru

Americký herec John Malkovich uvede v Praze ve světové premiéře hru The Infamous Ramirez Hoffman. Jde opět o divadlo jednoho herce, ve kterém vystupuje sám Malkovich jen za doprovodu hudebníků, stejně jako tomu bylo v případě jeho předchozího vystoupení letos v červenci v Kroměříži. Za organizátory o tom v úterý informoval Pavel Pešek.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec John Malkovich (archivní foto)

Herec John Malkovich (archivní foto) | Foto: Ahmet Bolat/Anadolu Agency | Zdroj: Profimedia

Slavný herec uvedl v kroměřížské Podzámecké sólové představení, v němž ztvárnil zatrpklého hudebního kritika. Kroměříž byla jediným místem v Česku, kde mohli zájemci hru The Music Critic (Hudební kritik), s níž byl Malkovich na turné, vidět.

Pro svou další hru si vybral Prahu, vystoupí 11. listopadu v Kongresovém centru a poté se s ní teprve vydá na turné. Doprovodí ho houslistka So-Ock Kim, Mario Stefano Pietrodarchi s bandoneonem a pianistka Anastasya Terenkova. Divadelní hra se bude hrát v angličtině.

John Malkovich měl v Kroměříži úspěch, příští rok mají do hanáckých Atén přijet další hvězdy

Číst článek

Nová divadelní hra vznikla podle předlohy poslední kapitoly knihy chilského autora Roberta Bolaňa Estrelia Distante. Román vyšel česky jako Vzdálená hvězda. Vypravěč líčí se směsí hrůzy a fascinace několik epizod ze života básníka, s nímž se seznámil počátkem 70. let. Muž tvořil poezii tak, že psal verše na oblohu tryskami letadla.

Pátrání po tom, kdo tento básník-válečný pilot vlastně je, co znamená umění pro život a kolik cizích životů je někdo svému svéráznému umění ochoten obětovat, tvoří páteř vyprávění plného odboček a dalších příběhů.

Kniha, považovaná literárními kritiky za jedno z nejpodstatnějších Bolañových děl, je bajkou o podvodném umělci, jenž místo jakékoli etiky dbal pouze na estetiku, a další z variant Bolañova hledání podob moderního zla.

John Malkovich je uznávaný americký herec, režisér, divadelní výtvarník a producent. Objevil se ve více než 70 filmech a je držitelem několika významných, nejen divadelních cen. Na 44. ročníku festivalu v Karlových Varech získal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme