Kulturní tipy v době koronaviru: livestream Jakuba Ondry nebo jevištní zpracování filmu Ucho

Skoro každý člověk někdy přemýšlel o tom, jaké by to bylo, kdyby mu jeho oblíbená kapela nebo divadelní soubor zahráli doma v obýváku. Toto přání si může každý splnit například v úterý večer a nemusí ani uklízet nebo přemýšlet o tom, co si oblékne. Stejně jako každý den pro vás máme připravené online kulturní tipy. Do obýváku si můžete pozvat zpěváka Jakuba Ondru, držitele dvou Oscarů Michaela Cainea nebo soubor Divadla na Vinohradech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Jakub Ondra

Zpěvák Jakub Ondra | Zdroj: Profimedia

Koncert Jakuba Ondry

Koncertním prostorem zpěváka Jakuba Ondry jsou většinou ulice nebo podchody v metru. Kvůli pandemii nového koronaviru ale musel zpěvák, který se do Čech vrátil ze Švýcarska, kde žije, přesunout na internet i svůj busking. Fanoušci účastníka loňského národního kola Eurovize můžou sledovat jeho livestream od 19.00.

Ucho Divadla na Vinohradech

Vinohradský soubor v úterý nabídne záznam jevištního zpracování filmového scénáře Ucho. Ve snímku režiséra Karla Kachyni v hlavních rolích vystoupila herečka Jiřina Bohdalová společně s Radoslavem Brzobohatým. Pro Divadlo na Vinohradech Ucho připravila Lenka Procházková. Diváci se můžou těšit na Antonii Talackovou, Jiřího Maryšku nebo držitele Ceny Thalie za rok 2017 Daniela Bambase. Vysílat budou Vinohradští na svých webových stránkách.

Svěcení jara s Jaroslavem Svěceným

Houslista Jaroslav Svěcený vystoupí s koncertem Svěcení jara. Vysílat bude z pražské Chodovské tvrze, kde se měl koncert konat i před bezpečnostními opatřeními a přesunem kultury na internet. Živě bude také odpovídat na dotazy diváků. Stream bude dostupný na facebookové stránce Tóny Chodovské tvrze.

Kulturní tipy v době koronaviru: diskuse se sochařem, tvorba studentů FAMU nebo cvičení jógy

Číst článek

Italský film Mládí u vás v obýváku

Pro filmové nadšence je připravená další projekce ze série Moje kino LIVE. V úterý se v obývákových kinech promítá film Mladí italského režiséra Paola Sorrentina. V hlavních rolích se představí Harvey Cane, který se objevil například v nedávno natočeném snímku Irishman, a společně s ním i držitel dvou Oscarů Michael Caine.

Poslední den festivalu Quarant(a)ena

Brno Contemporary Orchestra v úterý ukončí svůj třídenní festival s názvem Quarant(a)ena. Zazní skladby Petera Grahama, Miroslava Totha nebo Michala Wróbleského.

Josef Kaňka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme