Kulturní tipy v době koronaviru: rozhovory symfonického orchestru a ve Viole a dva koncerty

Dobré internetové připojení, to vám ve středu stačí k návštěvě koncertu nebo sledování divadelního představení. Jaké kulturní tipy pro vás máme? Proběhne další živé vysílání z pražského Divadla Viola, série rozhovorů pražských symfoniků s názvem FOK ON a hrát se bude opět v prázdných pražských klubech U Staré paní a v Rock Café. To jsou středeční kulturní tipy, které můžete sledovat na svém počítači, tabletu nebo třeba v mobilu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK | Foto: Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK

Živě z Violy

Živé vysílání z pražského Divadla Viola pokračuje i tento týden. Ve středu od 20h bude Robert Tamchyna zpovídat Jiřího Langmajera a Jiřího Dvořáka. Ve Viole se oba herci potkávají v příběhu Anděl v modrém o celoživotním blízkém přátelství Jeana Cocteaua a Jeana Maraise. Jiří Dvořák se do Violy vrací už po léta v cyklu rozhlasová hra na jevišti s představením Adresát neznámý a Jiří Langmajer je divákům ve Viole známý především dlouholetou spoluprací na mnoha projektech s režisérem Tomášem Vondrovicem. Stream vysílá Viola na svém profilu na Facebooku a záznamy všech setkání umisťuje také na YouTube.

Kulturní tipy v době koronaviru: livestream Jakuba Ondry nebo jevištní zpracování filmu Ucho

Číst článek

Začíná série živých rozhovorů FOK ON

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK bude na svém YouTube kanálu počínaje 22. dubnem každou středu od 18.15 hodin živě vysílat rozhovory dramaturga Martina Rudovského se zajímavými hosty a hudebními ukázkami. Čas vysílání není náhodný, navazuje na oblíbená setkání s umělci před koncerty. První vysílání je věnováno tématu Šéfdirigenti FOK a potká se při něm nový šéfdirigent orchestru Tomáš Brauner s Petrem Altrichterem, který funkci šéfdirigenta FOK zastával v letech 1990 - 1992. Diváci tak budou moci nahlédnout do zákulisí orchestru. O živé hudební ukázky se postará harfistka orchestru Hana Müllerová se svou dcerou, taktéž harfistkou, Hedvikou Mousa Bacha. Po skončení setkání bude FOK zveřejňovat nahrávky svých koncertů.

Kulturní tipy v době koronaviru: diskuse se sochařem, tvorba studentů FAMU nebo cvičení jógy

Číst článek

Charlie Slavík Revue

Od 20.00 hodin bude koncert Charlie Slavík Revue ze zavřeného klubu U Staré paní. Charlie Slavík je držitelem několika hudebních ocenění. Kromě své kapely Charlie Slavík Revue vystupuje i v kapele afroamerické zpěvačky JuwanyJenkins či s jedinou českou jump bluesovou skupinou St.Johnny&TheSinners.

DeafHeart

Ze zavřeného klubu Rock Café zazní ve středu 22. dubna od 18.00 hodin live stream koncertu uskupení DeafHeart.

Koncert pro šičky

Zpěvák a skladatel Patrik Stoupa od 17 hodin se svou kapelou zahraje na Proseku šičkám roušek. Představí také novou píseň pro nadaci Českého rozhlasu Světluška, ke které zatím nemůže natočit klip. Celý koncert bude přenášen online.

Alžběta Havlová, pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme