Do čela Městských divadel pražských míří Daniel Přibyl. Svojí vizí si získal magistrát

Ředitelem Městských divadel pražských by se měl stát bývalý dramaturg Městského divadla Kladno Daniel Přibyl. Výběrová komise složená ze čtyř odborníků a tří zástupců pražského magistrátu vybrala jeho projekt. Informoval o tom předseda komise Matěj Stropnický za Stranu zelených a Trojkoalici.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Přibyl (archivní foto)

Daniel Přibyl (archivní foto) | Zdroj: Profimedia

Do výběrového řízení se přihlásili tři uchazeči, kromě Daniela Přibyla také režisér Vladimír Morávek a současný ředitel Městských divadel pražských Ondřej Zajíc. Městská divadla teď tvoří scény Rokoko a ABC; k nim by se mělo připojit také Divadlo Komedie.

ROZHOVOR: Šéf baletu odchází po 15 letech z Národního divadla. Ze svého nástupce jsem zklamaný, říká Zuska

Číst článek

"Připravili jsme koncept pro Městská divadla pražská, tak jak bylo zadáno výběrové řízení, pro tři scény," uvedl pro Radiožurnál Přibyl.

"Přičemž divadlo ABC a Rokoko zůstane tak, jak je nyní, s půdorysem reportoárového divadla a se stálým souborem," vysvětluje. "Ta podstatná změna bude v tom, že se bude více programově profilovat Rokoko a ABC zvlášť. Divadla by tedy neměla být zaměnitelná obsahem."

Co se Divadla Komedie týče, pro to Přibylův návrh počítá s "konceptem divdla pro mládež kombinovaného s prostorem pro nezávislé divadlo."

Podobu obsahu divadel podle Přibyla "určí tvůrci, kteří tam budou pracovat". S postem uměleckého ředitele se počítá pro Michala Dočekala.

O tom, zda Daniel Přibyl bude ředitelem Městských divadel pražských, ještě musí finálně rozhodnout pražští radní. Daniel Přibyl byl také uměleckým šéfem Městského divadla v Kladně. 

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme