Na Hradě začínají shakespearovské slavnosti. Premiéru bude mít Dobrý konec všechno spraví

Letošní Letní shakespearovské slavnosti v úterý v prostorách Pražského hradu zahájí premiéra méně hrané melancholické komedie Dobrý konec všechno spraví v režii Jana Antonína Pitínského. Inscenace o neopětované lásce je jedním ze Shakespearových loučení se žánrem komedie.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Fialová a Ondřej Pavelka, Dobrý konec všechno spraví - premiéra Letních shakespearovských slavností 2018.

Anna Fialová a Ondřej Pavelka, Dobrý konec všechno spraví - premiéra Letních shakespearovských slavností 2018. | Foto: Pavel Mára | Zdroj: AGENTURA SCHOK

V hlavní roli Heleny se představí mladá herečka Anna Fialová. V dalších rolích se objeví Ondřej Pavelka, Martin Siničák, Marie Durnová, Jan Vlasák, Martin Dejdar, Oldřich Vízner nebo David Novotný.

Nový balet Národního divadla ukazuje tři podoby slovanství

Číst článek

Letní shakespearovské slavnosti na scénách v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě mají letos na repertoáru celkem 11 inscenací, do 7. září uvedou celkem 144 představení. V Praze se odehrají v Královské zahradě Pražského hradu a v Lichtenštejnském paláci na Malostranském náměstí.

V programu slavností se letos bude po loňské premiéře dále hrát Hamlet v hlavní roli s Jaroslavem Pleslem. Návštěvníci si mohou užít také Mnoho povyku pro nic, komedii plnou intrik a milostných zvratů v režii Jiřího Menzela.

Jubileum oslaví komedie Veselé paničky windsorské s Bolkem Polívkou, Simonou Stašovou a Evou Režnarovou v hlavních rolích, hraje se už desátou sezonu.

Letos naposledy uvidí diváci Sen noci svatojánské a Romea a Julii. Na scénách v Praze pak nebudou chybět dvě cizojazyčná představení: anglicky hraná komedie Measure for Measure v podání Prague Shakespeare Company a bratislavská inscenace Komédia omylov.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme