Spousta ironie, bláznovství a jeden bubeník. Národní divadlo uvede hru Oběd u Wittgensteina

Činohra Národního divadla uvádí premiéru hry rakouského dramatika Thomase Bernharda Oběd u Wittgensteina. Hru o bláznovství, sourozeneckých vztazích i vztahu k životu a umění režíruje Daniel Špinar, do rolí tří sourozenců obsadil Lucii Juřičkovou, Zuzanu Stivínovou a Sašu Rašilova.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V bílém interiéru září fialový kostým Zuzany Stivínové alias herečky Ritter, spolu se svojí sestrou čeká na návrat bratra Ludwiga Wittgensteina z ústavu pro choromyslné.

Hra rakouského dramatika Thomase Bernharda se na česká jeviště vrací skoro po dvou dekádách v režii Daniela Špinara.

„Je to skoro až báseň a zároveň trochu taková stand-up comedy,“ popisuje pro Radiožurnál divadelní režisér.

Podle dramaturgyně Marty Ljubkové je hra blízká českým divákům díky štiplavému humoru. „Najdeme tam spoustu ironie, díky způsobu, jakým to inscenujeme, tak dokonce až grotesky,“ říká.

Na jevišti Stavovského divadla je kromě tří hereckých osobností jen bubeník, a ten obstarává veškerou živou hudbu ke skoro dvouhodinovému představení.  

Kateřina Svátková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme