V Británii vzniká muzikál o italském expremiérovi Berlusconim. Příběh odvypráví trojice žen

Ve Velké Británii vzniká muzikál o bývalém italském premiérovi Silviu Berlusconim s podtitulem „téměř pravdivý příběh“. Děj muzikálu zachycuje italského politika v předvečer vynesení rozsudku v procesu za daňové podvody, kdy se ohlíží za svými vzestupy a pády. Na divadelní prkna muzikál vznikající pod taktovkou renomovaného dua tvůrců dorazí příští rok na jaře, píše The Guardian.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fenomén italské politiky Silvio Berlusconi

Fenomén italské politiky Silvio Berlusconi | Zdroj: Reuters

Příběh je vyprávěn očima tří žen, z nichž dvě hrály zásadní roli v Berlusconiho skutečném životě. První z nich je milánská soudkyně Ilda Boccassiniová, která měla Berlusconiho případ na starosti. Druhou je herečka Veronica Lariová, která ho opustila v roce 2009 po téměř dvaceti letech manželství, popisuje The Guardian.

‚Nekompromisní‘ Meloniová po měsíci vlády: ve vyjednáváních uzemnila Salviniho i Berlusconiho

Číst článek

Feministický úhel pohledu na mediálního magnáta se slabostí pro ženy dodá příběhu postava novinářky, která je kombinací zážitků různých skutečných osob.

Muzikál připravuje autorská dvojice Ricky Simmonds a Simon Vaughan, produkuje ho Francesca Moodyová. Slibují, že Berlusconiho vykreslí jako skutečnou postavu, a nikoliv jako karikaturu. A chybět by podle nich neměla ani chytlavá hudba a humor.

Nejdéle sloužící poválečný italský premiér Berlusconi figuroval v mnoha kontroverzních kauzách a za svou politickou kariéru absolvoval přes 20 soudů.

V posledních letech se musel zodpovídat z řady obvinění u soudů a byl i odsouzen. Za daňové úniky v jím vlastněné společnosti Mediaset absolvoval alternativní trest obecně prospěšných prací v domově důchodců poblíž Milána.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme