VIDEO: Klip k Branickému zázraku. Jan Svěrák zveřejnil nejoblíbenější píseň svého muzikálu

Na 17 tisíc diváků si rok od premiéry nenechalo ujít divadelní debut Jana Svěráka. Mystický příběh z dnešního Braníka, na kterém filmový režisér spolupracoval s hudebníkem Tomášem Klusem, se k výročí dočkal i nového videoklipu. Tvůrci slibují, že už na podzim by mohl být muzikál Branický zázrak celý k vidění online. Videoklip k písni Bůh Yeah nabízí server iROZHLAS.cz v exkluzivní předpremiéře.

Exkluzivně Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protagonistou Branického zázraku je Klus, který jako písničkář Pavel Krajíček zažívá krizi středního věku a hledá smysl života. Hlavní roli v novém klipu má ale Josef Fečo alias Technickej.

„Josef je jednadvacetiletý student konzervatoře, ale divadlo už hraje dlouho, protože je obdarován božským hlasem, který každého zvedne ze židle. Tady hraje jednoho ze čtyř bezdomovců, se kterými hlavní hrdina stráví jeden večer u jejich ohýnku. A oni se těmi svými písněmi představují,“ říká Svěrák na konto podle svých slov komické a zároveň dojemné postavy, která má v oblibě slovo „technicky“.

„Tak snad aspoň náznak té emoce, která je v tom divadle, se přenese přes malé krabičky počítačů do domácnosti diváků,“ doufá režisér. Píseň Bůh Yeah podle něj patří v muzikálu k nejoblíbenějším.

Tomáš Klus během zkoušky k představení Branický zázrak | Zdroj: Biograf Jan Svěrák

Videoklip natočil a sestříhal Svěrákův syn František, který s otcem podobně spolupracoval už na loňském snímku Betlémské světlo. „Rád ho pro tyto účely využívám, protože tomu dodává takový filmový ‚look‘. Má to určitou energii mládí,“ pochvaluje si Jan Svěrák.

Svěrákovi už loni zveřejnili videoklip k milostné písni, kterou společně nazpíval Klus s Veronikou Khek Kubařovou. V plánu je na podzim takto natočit celé představení a zpřístupnit ho na Dramoxu, online videotéce divadelních záznamů.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme