Cimrmani slaví 50 let od prvního představení, s Aktem se vrátili na 'místo činu'

Divadlo Járy Cimrmana slaví 50 let od uvedení hry Akt | Zdroj: Profimedia

„19. června 1967 jsme to prvně předvedli takové komisi Státního divadelního studia plni napětí, zda nás přijmou pod svá organizační křídla,“ vzpomínal Miloň Čepelka na vůbec první představení v Malostranské besedě. Nyní se vrátil zpátky na „místo činu“. Lístky nešlo koupit, ale vyhrát v soutěži Radiožurnálu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadlo Járy Cimrmana na speciálním představení, které vzniklo v rámci projektu Půlstoletí s Cimrmanem, uvedlo hru Akt. Ta je jeho nejstarší a nejhranější - od svého uvedení v roce 1967 se dočkala více než 750 repríz.

Sledujte živě

Speciální představení hry Akt můžete poslouchat zde.

„O lístky byl opravdu obrovský zájem. Opět se ukázalo, že jsou posluchači Radiožurnálu velicí znalci díla největšího génia," přibližuje šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

„Na základě správných odpovědí, které nám přišly, bychom mohli zaplnit Malostranskou besedu skoro čtyřicetkrát. Celkově si lidé napsali téměř o 6000 vstupenek.“

Připomeňme, že v rámci projektu Půlstoletí s Cimrmanem už stanice Radiožurnál a Český rozhlas Dvojka odvysílaly loni v říjnu hru Cimrman v říši hudby. V tanvaldském kině JAS tak zahájili jubilejní 50. sezonu tohoto legendárního divadelního souboru.

V rámci benefiční akce také vybrali přes 450 tisíc korun pro Nadační fond Českého rozhlasu, Nadační fond Slunce pro všechny a Centrum Paraple.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme