Ze čtveráčka miláčkem. Nekorektní kabaret o mluvčím Ovčáčkovi má pokračování

Politickou satirou Ovčáček čtveráček dokázali herci Městského divadla Zlín vyprodat svá představení loni na podzim bez problému. Ve čtvrtek budou chtít tvůrci navázat pokračováním nazvaným Ovčáček miláček. Vstupenky už na večerní premiéru nejsou.

Zlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kabaret Ovčáček čtveráček

Kabaret Ovčáček čtveráček | Foto: Městské divadlo Zlín

„To byl tak netušený podvědomý nápad, najednou se to zrodilo. Okamžitě jsem svolal herce, udělali jsme tiskovku a podstatné je, že to měla být premiéra a derniéra zároveň, že jsme si to chtěli udělat jako takovou legraci,“ řekl před půl rokem Českému rozhlasu Petr Michálek, autor hry Ovčáček čtveráček.

Představení Městského divadla Zlín mělo několik repríz, zájem diváků byl obrovský. Na derniéru přenášenou živě do kin přišlo letos v únoru více než 17 tisíc lidí.

Mluvčí Ovčáček? Není to Hamlet, jen postavička z kabaretu, říká představitel hradního úředníka

Číst článek

Ústředním tématem Ovčáčka čtveráčka byla loňská kauza, kdy nedostal Jiří Brady státní vyznamenání. Scénář se ale průběžně měnil.

„Pravdou je to, že po 14 dnech vždy ty největší, nejaktuálnější perličky tam nějakým způsobem začleníme. Takže to aktualizujeme, ale páteř zůstává stejná,“ vysvětlil Michálek.

Text nové hry Ovčáček miláček může Michálek taky měnit, jak uvedl režisér tento týden ČTK. Představení přivede na pódium nové postavy - osvobozeného vězně Jiřího Kajínka, moderátorku Michaelu Jílkovou nebo Andreje Babiše - bývalého ministra financí a předsedu hnutí ANO.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme