Zemřel herec a dabér Jaroslav Kepka, bylo mu 83 let. Od 60. let hrál v Divadle na Vinohradech

Po dlouhé nemoci zemřel ve věku 83 let herec a dabér Jaroslav Kepka. Informaci Radiožurnál potvrdil jeho synovec Ondřej Kepka. Herec dlouhá léta působil v Divadle na Vinohradech a hrál v řadě českých filmů i rozhlasových her.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 8:40 24. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kepka byl dlouholetým členem Divadla na Vinohradech. Působil zde od 60. let.

Jaroslav Kepka byl dlouholetým členem Divadla na Vinohradech. Působil zde od 60. let. | Zdroj: Divadlo na Vinohradech

Jaroslav Kepka začínal v plzeňském divadle Josefa Kajetána Tyla. V roce 1960 přešel do pražského divadla na Vinohradech, kde hrál až do roku 2004. Některé jeho nezapomenutelné role připomněl jeho synovec Ondřej Kepka.

Jaroslav Kepka na oslavě svých 70. narozenin. | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Těch divadelních rolí bylo mnoho. Zejména Nanebevstoupení Sašky Krista, Zámek nebo Válka s mloky... Byl nesmírně precizní, pečlivý, dokonalý v přípravě, dokonalý v úvaze, intelektuál, který měl ovšem i obrovské množství citu,“ řekl Kepka.

Jaroslav Kepka se věnoval také dabingu. V roce 2003 získal prestižní cenu Františka Filipovského. Lidé ho můžou znát rovněž ze seriálu Konec velkých prázdnin, kde hrál jednoho z emigrantů. Zahrál si i v několika pohádkách – mezi nejznámější patří jeho role skřítka v pohádce RumprCimprCampr.

Za celoživotní mistrovství v dabingu získal Kepka v roce 2003 cenu Františka Filipovského.

Adéla Davidová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme