Zemřela herečka a zpěvačka Zuzana Burianová, proslavila se v Divadle Semafor

Zemřela herečka a zpěvačka Zuzana Burianová. Bylo jí 75 let. Informaci Radiožurnálu potvrdil Jiří Suchý z pražského Divadla Semafor. Právě tam se herečka v šedesátých letech minulého století proslavila. Účinkovala například v představeních Jonáš a tingl tangl, Kdyby tisíc klarinetů nebo Člověk z půdy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herečka Zuzana Burianová zemřela ve věku 75 let.

Herečka Zuzana Burianová zemřela ve věku 75 let. | Foto: Jindřich Šaroch | Zdroj: ČTK

Ve Švýcarsku zemřela česká herečka a zpěvačka Zuzana Burianová. Bylo jí 75 let. Proslavila se hlavně vystupováním v pražském Divadle Semafor, kde účinkovala od šedesátých let minulého století. Ztvárnila také několik filmových a televizních rolí.

Do Semaforu se Zuzana Burianová dostala jako vyučená elektromechanička díky své účasti v pěvecké soutěži. Účinkovala třeba v představeních Kdyby tisíc klarinetů nebo Člověk z půdy.

Povodeň před 20 lety zasáhla také pražské divadlo Karlín. Diváky na čtyři roky nahradili restaurátoři

Číst článek

Vystupovala také s Jiřím Grossmannem a Miloslavem Šimkem. Ze Semaforu z přelomu 60. a 70. let pochází i její nahrávky v té době populárních písní jako Ano, pane Jiří, Co jsem všechno ztratila a Máš už jít.

„Zuzana uměla zpívat, poměrně slušně intonovala a navíc měla svůj osobitý projev, který se k ní ne zcela hodil,“ vzpomíná na herečku ředitel Divadla Semafor Jiří Suchý.

Zuzanu Burianovou si diváci pamatují i jako sestřičku Zuzanu ze seriálu Nemocnice na kraji města nebo jako skladnici Bohunku z filmu Vesničko má, středisková.

Manželem Zuzany Burianové byl zesnulý režisér Ján Roháč. Herečka od devadesátých let až do své smrti žila ve Švýcarsku.

Jan Dlouhý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme