Do světa Harryho Pottera přibudou dvě nové knihy. Poodhalí, jak série vznikala

Fanoušci britského čaroděje a jeho přátel se můžou těšit na další knihy, které jím odhalí více ze světa Bradavic. Dva tituly se budou věnovat předmětům, které se na kouzelnické škole vyučují, a tomu, jak veleúspěšná série vznikala. Jejich autorkou ovšem není J. K. Rowlingová.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autorka knížek o Harrym Potterovi J.K. Rowlingová

Autorka knížek o Harrym Potterovi J.K. Rowlingová | Foto: Suzanne Plunkett | Zdroj: Reuters

Vydavatelstvo Bloomsbury oznámilo, že knihy vydá ve spojení s výstavou „Historie kouzel“, která oslavuje 20. výročí vydání série.

Harry Potter slaví 20. narozeniny. Otestujte si, jak dobře znáte knižní sérii o mladém kouzelníkovi

Číst článek

Výstava nazvaná Historie kouzelnictví bude probíhat od letošního října do února příštího roku. První kniha Harry Potter: A History of Magic – The Book of the Exhibition (Harry Potter: Historie kouzelnictví – průvodce výstavou) má blíže popsat předměty, které se na Bradavicích vyučují.

Druhá kniha Harry Potter – A Journey Through A History of Magic (Harry Potter: Cesta napříč historií kouzelnictví) se má věnovat více alchymii nebo starobylé magii.

Podle Reuters budou knihy, za nimiž stojí Britská knihovna, obsahovat předtím nezveřejněné náčrtky a rukopisy J. K. Rowlingové a ilustrace od Jima Kaye, který sérii ilustroval.

Sérii sedmi knih popisujících osudy Harryho Pottera a jeho přátel už jejich autorka doplnila v posledních letech dalšími tituly, které blíže popisovaly například mytické tvory z knížek.

mos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme