Elton John uspořádá poslední turné. Autor hitu Rocket Man končí po 50 letech s koncertováním

Britský zpěvák Elton John po téměř 50 letech končí s koncertními turné. Uskuteční už jen jedno poslední, oznámil ve středu na základě svých údajně exkluzivních informací britský bulvární list The Daily Mirror. Zpěvák se má k záležitosti brzy sám vyjádřit. Sedmdesátiletého Johna v poslední době trápily zdravotní problémy a také prodej jeho desek v posledních letech poklesl.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sir Elton John, fanoušek a bývalý předseda Watfordu

Elton John | Zdroj: Reuters

Loni John strávil dva dny na jednotce intenzivní péče a celkem 12 dní v nemocnici kvůli „nebezpečné a neobvyklé“ bakteriální infekci, která ho zchvátila při zpátečním letu z turné po Jižní Americe, připomíná britský list. Jeho mluvčí dokonce uvedla, že šlo o infekci, která může skončit smrtí. Hudebník poté zrušil všechny své koncerty chystané na nejbližší týdny.

Už v červenci 2013 John zrušil plánovaný koncert v londýnském Hyde Parku, protože se musel podrobit operaci slepého střeva a později připustil, že „mohl i zemřít“.

Na své první turné se Elton John vydal v roce 1970 po sérii vystoupení v losangeleském klubu Troubadour.

Johnovy písně spojovaly dojímavost amerického soulu s energií britského rocku. Proslavil se hity jako Rocket Man, Crocodile Rock nebo Daniel. Během 80. let 20. století se připomenul třeba dojemným songem Sacrifice. V 90. letech truchlil s písní Candle In The Wind za tragicky zesnulou britskou princeznou Dianou tak zdařile, že se z písně stal nejprodávanější singl všech dob.

V Praze vystoupil poprvé za hlubokého komunismu v roce 1984 v Paláci kultury. Později se do Česka pravidelně vracel, naposledy v listopadu 2016 vystoupil v pražské O2 areně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme