Odvázané léto v Chrudimi? Festival Bez nití na terasách loutkářského muzea začne v srpnu

I letos se bude konat v Muzeu loutkářských kultur v Chrudimi festival kulturních akcí nazvaný Bez nití/Odvázané léto na terasách. Čtvrtý ročník však začne až v polovině srpna, prodlouží se ale do září, přesný termín konání pořadatelé stanovili na 14. srpna až 5. září. Tradičně kombinuje loutkářská představení a koncerty, konají se na terasách renesančního Mydlářovského domu s výhledem na město.

Chrudim Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loutky

Kapacita teras je omezená. Ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Letošní sérii zahájí 14. srpna v 18.00 loutkové divadla Waxwing Theatre s inscenací Rok prasete. Večer vystoupí alternativní skupina Květy oceňovaná pro své netradiční skladatelské postupy i poetické a mnohovýznamové texty.

O den později bude program s třemi krátkými představeními několika souborů pro pouhých tři až deset diváků, každé se uskuteční několikrát. Kvůli omezené kapacitě je nutné koupit si vstupenky s předstihem.

Poslední prázdninový pátek na terasách vystoupí Divadlo vzhůru nohama, děti se mohou těšit i na představení Otěstánek v podání divadelního studia Damúza. Večer zakončí soubor Buchty a loutky s loutkovou adaptací Hitchcockova hororu Psycho.

Na závěr cyklu čeká návštěvníky hudební program 5. září. Představí se Martina Trchová & Trio nebo básník a folk-rockový písničkář Marcel Kříž. Podrobný program muzeum zveřejnilo na svém webu. Kapacita teras je omezená, proto je lepší si vstupenky koupit v předprodeji v recepci muzea.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme