Film "Žena bez klavíru" s Janem Budařem získal ocenění v San Sebastianu

Mladý český herec Jan Budař zaznamenal další úspěch. Snímek španělského tvůrce Javiera Rebolla "Žena bez klavíru", v němž ztvárnil hlavní mužskou roli, získal na festivalu v San Sebastianu cenu pro nejlepší režii - Stříbrnou mušli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Budař

Jan Budař | Foto: Petra Čechová

Cenu Zlatá mušle (Concha de oro) za nejlepší film získal snímek "Město života a smrti" (City of life and death), čínského režiséra Lu Chuana. Stříbrnou mušli za herecké výkony porota udělila domácí Lole Dueňas a Pablovi Pinedovi, protagonistům filmu s názvom "Já také" (Yo también).

Když sedmdesátiletý britský herec Sir Ian Mc Kellen, známý z filmů "Pán prstenů" či "X-men," přebíral cenu Donostia za celoživotní tvorbu, řekl, že tento Festival je nejlepší na světě. Zdůraznil hlavně jeho atmosféru, filmovou různorodost, a také si pochvaloval vynikající gastronomii baskického regionu.

Jeden z nejstarších a nejpopulárnějších festivalu na světe poctili letos svou návštěvou režisér Quentin Tarantino, herec Brad Pitt a řada dalších umělců.

TV Prima, Ľubica Zlochová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme