Natáčení Aladina se komplikuje. Disney čelí kritice za umělé ztmavování pleti herců

Diváci se už smířili s plánem obsadit do role princezny Jasmíny britskou herečku s indickými kořeny. Pro filmaře ale nejde o jedinou potíž. Čelí kritice kvůli umělému ztmavování herců se světlou pletí.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aladin

Aladin | Zdroj: Repro Disney.com

Jeden z komparzistů, který na praktiky filmařů upozornil, si myslí, že natáčení by mělo být „příležitostí pro různorodost“.

Najdou se ale i tací, kteří nesouhlasí s výběrem herců a ptají se, proč společnost nenajala herce a komparzisty ze zemí, jako je Pákistán, Indie nebo třeba Bangladéš. 

Herec Kal Penn, známý například z úspěšného seriálu Dr. House, na twitteru napsal, že společnost chtěla patrně ušetřit. Ta se ale nařčením ze zvýhodňování bílých herců brání a tvrdí, že líčení mimo jiné souviselo i se speciálními efekty a s bezpečností. 

Ve snímku, který by měl přijít do kin na jaře roku 2019, si zahraje například americký herec Will Smith, který má ztvárnit oblíbenou postavu roztržitého džina. Ten v klasické pohádce o prostém mladíkovi, který se zamiluje do princezny, pomůže Aladinovi ke štěstí. 

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme