Alain Delon natočí svůj poslední film. S Juliette Binocheovou si zahrají milence

Francouzský herec Alain Delon oznámil, že letos na podzim natočí svůj vůbec poslední film. Hvězda francouzské kinematografie to podle agentury Belga prohlásila v pátek na slavnostním večeru uspořádaném na jeho počest v rámci mezinárodního festivalu filmů s detektivní tématikou v belgickém Lutychu.

Lutych (Belgie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Bude to můj poslední film, protože stejně jako boxer nechce přecenit své síly v ringu, nechci to přehnat s filmem," vysvětlil 81letý Delon své rozhodnutí. Dospěl k němu poté, co se rozhodl věnovat hraní s dcerou Anouchkou v divadle.

„Uvědomil jsem si nejkrásnější věc na světě, hrát se svou dcerou, a přistoupil jsem na turné, což jsem doposud odmítal. Dát jí roli, v níž dominuje nad vlastním otcem, je největším štěstím mého života," prohlásil slavný umělec. Dodal, že dal přednost divadlu kvůli přímému kontaktu s publikem.

Jeho poslední film bude režírovat Patrice Leconte a zahraje si v něm s Juliette Binocheovou. Bude o vztahu osmdesátníka, tedy muže jeho věku, s ženou kolem padesátky.

Delon se naposledy objevil ve filmu v roce 2008, když si ve snímku Asterix a Olympijské hry zahrál Julia Césara.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme