Neexistují slova, která by vyjádřila můj šok a smutek, napsal Baldwin. Spolupracuje s policií

Herec Alec Baldwin při natáčení westernu Rust patrně nešťastnou náhodou zastřelil hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou a postřelil režiséra Joela Souzu. Podle vyšetřovatelů střílel ze zbraně, která sloužila jako rekvizita. Hollywoodská odborová organizace v oběžníku adresovaném svým členům uvedla, že zbraň obsahovala jeden ostrý náboj, píše agentura Reuters. Baldwin na twitteru vyjádřil hluboký smutek a napsal, že plně spolupracuje s policií.

Tento článek je více než rok starý.

Santa Fe Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Alec Baldwin

Herec Alec Baldwin | Zdroj: Profimedia

Hollywoodská odborová organizace IATSE později svým členům v oběžníku sdělila, že rekvizitní zbraň obsahovala jeden ostrý náboj, který zasáhl Hutchinsovou i Souzu. K vystřelení ostrého náboje podle IATSE došlo omylem.

Agentura AP napsala s odkazem na list Santa Fe New Mexican, že 63letý Baldwin už policii poskytl svědectví, novináři ho viděli před úřadem šerifa v slzách.

Baldwin později na twitteru uvedl, že je v kontaktu s manželem Hutchinsové a že svůj šok a smutek nemůže popsat slovy. Doplnil, že plně spolupracuje s vyšetřovateli, aby se zjistilo, jak k tragédii došlo.

Baldwinův mluvčí dříve magazínu People sdělil, že „na place v Novém Mexiku se stala nehoda“ a že šlo o „selhání rekvizitní střelné zbraně se slepými náboji“. Agentura AP poznamenala, že zbraň se slepými náboji nemá takovou průraznost, aby dokázala zabít člověka na delší vzdálenost.

Úřad šerifa v Santa Fe uvedl, že v souvislosti s incidentem zatím nebyl nikdo zatčen a nebyla vznesena žádná obvinění. Detektivové zahájili vyšetřování a vyslýchají svědky.

„Podle vyšetřovatelů se zdá, že při natáčení jedné scény byla použita zbraň, ze které se střílelo, jako rekvizita,“ řekl mluvčí šerifa Juan Ríos.

Jedna oběť, jeden zraněný

Nezávislý western Rust se natáčel na známé lokaci Bonanza Creek Ranch poblíž Santa Fe v Novém Mexiku. Na tísňovou linku se produkce obrátila ve čtvrtek odpoledne místního času, tedy v noci na pátek našeho času, a ohlásila osobu zraněnou při střelbě během natáčení.

Při natáčení westernu asi došlo k nehodě. Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

Číst článek

Postřelena byla 42letá kameramanka Halyna Hutchinsová, kterou vrtulník z odlehlého místa převezl do nemocnice ve zhruba 70 kilometrů vzdáleném městě Albuquerque. Tam svým zraněním podlehla.

Filmařka ukrajinského původu dříve pracovala jako novinářka a filmovou školu v Los Angeles absolvovala před šesti lety.

Zraněného 48letého režiséra Joela Souzu převezla ambulance do nemocnice v Santa Fe. Herečka Frances Fisherová, která ve filmu hraje, později na twitteru napsala, že Souza byl už z nemocnice propuštěn.

„Všichni herci a celý štáb jsou dnešní tragédií úplně zničení, Halynině rodině a jejím blízkým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Natáčení filmu jsme zastavili na neurčito,“ uvedla produkce.

Tragická smrt připomněla incident z roku 1993, kdy po zásahu ostrým nábojem z rekvizitní zbraně ve svých 28 letech zemřel herec Brandon Lee při natáčení thrilleru Vrána.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme