Avengers: Endgame se stal nejvýdělečnějším filmem všech dob. Předstihl Avatar

Americký snímek Avengers: Endgame, který završuje ságu z epického světa marvelovských superhrdinů, se dnes stal nejvýdělečnějším filmem všech dob. Vydělal již 2,79 miliardy dolarů (v přepočtu asi 63,5 miliardy korun), uvedl na svých stránkách server Box Office Mojo, mapující tržby filmů.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles (Aktualizováno: 19:27 21. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Scarlett Johanssonová jako Černá vdova ve filmu Avengers: Endgame

Scarlett Johanssonová jako Černá vdova ve filmu Avengers: Endgame | Zdroj: Falcon

Avengers: Endgame láme rekordy. Po druhém víkendu předstihl Titanic, už má přes dvě miliardy dolarů

Číst článek

Snímek tak předstihl film Avatar režiséra Jamese Camerona z roku 2009, který celosvětově utržil 2,7897 miliardy dolarů (téměř 64,5 miliardy korun podle tehdejšího kurzu).

Srovnávání vybraného vstupného v absolutních číslech má nicméně své nedostatky, protože nebere v potaz inflaci ani vzrůstající ceny lístků do kina.

Snímek Avengers: Endgame měl světovou premiéru letos 22. dubna v Los Angeles. Koncem června se ale společnost Disney rozhodla poslední díl Avengers obohacený o další záběry uvést do kin znovu. V tržbách se totiž snímek začal blížit dosud nejúspěšnějšímu Avataru. Nyní Avengers vydělali 2,7902 miliardy dolarů, z toho přes 30 procent v amerických kinech a zbytek v zahraničí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme