Největší svátek filmu se blíží. Vybíráme tři nejočekávanější filmy festivalu v Cannes

V úterý začíná největší svátek filmu, festival v Cannes. Z mnoha očekávaných titulů Radiožurnál vybírá tři různorodé snímky výrazných autorských osobností.

Cannes Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Driver a Marion Cotillard ve snímku Annette

Adam Driver a Marion Cotillard ve snímku Annette | Zdroj: Aerofilms

Annette

Zahajovací film canneského festivalu Annette bude paralelně s festivalem uveden i do francouzských, českých a dalších kin. Jde o první anglicky mluvený snímek bezmála kultovního francouzského režiséra Leose Caraxe, který s výraznými hereckými představiteli vytváří vlastní světy. Navíc jde tentokrát o muzikál.

Hlavní role dokonalého páru v napjatě očekávaném snímku ztvárnili Adam Driver a Marion Cotillard. Jejich život se obrátí naruby, když se jim narodí tajemná holčička Annette s výjimečným darem.

Benedetta

Provokativní režisér Paul Verhoeven, mimo jiné autor Hvězdné pěchoty, Základního instinktu nebo Total Recall, premiéruje v Cannes snímek Benedetta. Jde o drama ze 17. století, v němž se italská jeptiška-novicka zamiluje do jiné ženy.

Verhoeven navazuje mimo jiné na mezinárodně úspěšný film Elle (Ona) také s nekonvenční a silnou hrdinkou v hlavní roli. Film Benedetta byl hotový už vloni, ale kvůli uvedení v Cannes na svoji premiéru rok čekal.

Francouzská depeše, Liberty, Kansas Evening Sun

Animátor, režisér hraných filmů a tvůrce pitoreskních světů Wes Anderson má pro Cannes připravený film s dlouhým názvem Francouzská depeše, Liberty, Kansas Evening Sun. Odehrává se v americké redakci novin ve fiktivním francouzském městě 20. století.

Anderson navazuje Francouzskou depeší na filmy jako Grandhotel Budapešť, Až vyjde měsíc, Život pod vodou a další. V menších i větších rolích se představí hvězdný tým sestávající ze jmen jako Tilda Swinton, Frances McDormand, Bill Murray, Benicio Del Toro, Timothée Chalamet a další.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme