Český horor zvítězil na on-line festivalu v Torontu. Porota kromě filmu ocenila i výkon v hlavní roli

Cenu za nejlepší hororový film a za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli získal na měsíčním on-line filmovém festivalu Toronto Film Channel Festival v Kanadě český horor Visitor režiséra Pavla Bartovského. Tématem studentského filmu, ve kterém hlavní roli ztvárnila herečka Martina Babišová, je domácí násilí na ženách. V tiskové zprávě to uvedli tvůrci filmu.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Babišová

Vítězné snímky budou promítány ve vybraných kinech v Torontu (ilustrační foto) | Zdroj: Reprofoto Distributora

Hlavní postavou hororu je mladá žena Bára, která se ve své ošuntělé garsonce vyrovnává se smrtí svého přítele. V noci ji však navštíví nezvaný návštěvník - její mrtvý přítel toužící po odhalení jejich děsivého tajemství. „Mladou ženu, kterou jsem ve filmu hrála, její přítel mlátil tak, že to ona jednoho dne už neunesla a zabila ho,“ uvedla ke své roli Babišová, která si zahrála například v seriálu Specialisté či Carnival Row.

Boj se sousedkou, narušený večírek i psychohoror z Moravy. Na Filmovce se představily očekávané debuty

Číst článek

Film reflektuje v dnešní době řešené a stále aktuální téma domácího násilí, konkrétně násilí páchané na ženách. „Podle světových statistik zažije nějakou formu domácího násilí jedna ze čtyřech žen na světě. Jsem ráda, že jsem touto rolí a výhrou na filmovém festivalu v Torontu mohla dát slovo ženám, které někdy domácí násilí zažily,“ dodala Babišová.

Film byl vybrán spolu s ostatními výherními snímky na veřejné projekce, které festival pořádá ve vybraných kinech v Torontu. Snímek zaujal také americké reportéry a kritiky z renomovaného amerického magazínu Film Daily, kteří mu věnovali samostatný článek.

Tvůrci filmu jsou studenti Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku. Začínající režisér Pavel Bartovský se po režii krátkých animovaných a hraných reklam a přesunul i k režii krátkých hraných filmů. Dalšími členy štábu jsou například střihač filmů Abstinent Lukáš Skalník či členka produkčního štábu amerického seriálu Carnival Row Veronika Hánová.

Toronto Film Channel Festival je měsíční online filmový festival, který na svých webových stránkách promítá filmy 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Digitální cestou také organizátoři každý měsíc vyhlašují vítězné snímky a předávají ceny. Filmy hodnotí odborníci z Hollywoodu, Montrealu či Paříže. Jendou za rok pořádají v Torontu organizátoři také promítání vybraných výherních snímků, kam jsou pozvaní i autoři promítaných filmů. Letošní akci odložili organizátoři kvůli situaci s koronavirem na neurčito. Festival trvá dva roky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme