Ceremoniál Českých lvů očima filmového publicisty: herci pouze děkovali, chyběl angažovaný projev

K těm, kteří pozorně sledovali slavnostní večer udílení cen Českého lva, patřil i filmový publicista Pavel Sladký. Jak říká v rozhovoru pro Radiožurnál, ohledně vítězného filmu se strefil na 50 procent – tipoval filmy Všechno bude a Jan Palach. Co mu ale na slavnostním večeru chybělo?

Tento článek je více než rok starý.

Host Lucie Výborné Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jednou z věcí, kterou jsem trochu na Českém lvu postrádal, je, aby se někdo z oceněných tvůrců postavil za oceněné téma,“ říká s tím, že to se stalo pouze v případě minuty ticha za oběti v souvislosti s oceněným televizním projektem Dukla 61.

V ostatních případech diváci mohli slyšet pouze děkovací řeči producentům, spolupracovníkům, rodinám a nikdo se neodhodlal k nějakému společensko-angažovanému projevu.

Kritikou nešetří ani na adresu moderátora večera Václava Kopty. „Je pravda, že mu někteří z předávajících dvakrát nepomohli,“ říká s tím, že z večera nebylo zřejmé, kdo z předávajících vstupuje do dialogu s Václavem Koptou a kdo mluví sám za sebe. „Místy mi to připadalo prkenné, rozhodně ne vtipné,“ dodává.  

Potěšený je naopak například tím, že herečka Jenovéfa Boková získala cenu za hlavní roli, kterou ztvárnila ve filmu Chvilky. Za tu samou roli navíc získala i cenu České filmové kritiky.

„Podání dívčího zrání a setkávání se s lidmi, kteří jsou hlavní hrdince blízké, to je něco, co dokázala Jenovéfa Boková vyjádřit,“ říká.

Předávání Českých lvů jsme podrobně sledovali v tomto článku: 

Lucie Výborná, prh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme