Nový rok s Boratem, Chlastem a finskými ztracenci. Tipy na tři (dů)vtipné filmy

S jakými filmy strávit Silvestr nebo Nový rok? Nabízíme vám tři tipy na nové filmy se silným komediálním prvkem. Všechny najdete legálně online.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chlast

Nový film Dána Thomase Vinterberga Chlast završuje jeho dekádu úspěšné spolupráce se scenáristou Tobiasem Lindholmem a vypráví o čtveřici dánských učitelů v krizi středního věku. Rozhodnou se ověřit teorii, že když si budou přes den udržovat 0,05 % alkoholu v krvi, prospěje to jejich profesi, rodinnému životu, pocitu samoty atd. Že budou otevřenější, pohotovější, vtipnější, nápaditější.

Suverénně režírovaný film Chlast se stal evropským filmem roku a v Česku bude k vidění na online projekcích ve virtuálním sále Edisonline 29. a 30. prosince.

Druhá strana naděje

Online videotéka Aerovod nabízí celou kolekci filmů posmutnělých komedií finského klasika-solitéra Akiho Kaurismäkiho. V jeho zatím posledním filmu Druhá strana naděje stárnoucí podomní obchodník s košilemi zakoupí nevýdělečnou restauraci na zapomenutém helsinském dvorku. A setká se se syrským uprchlíkem.

Film Druhá strana naděje byl na letošním Berlinale oceněn Stříbrným medvědem za nejlepší režii.

Boratova dcera

Britský komik a herec Sacha Baron Cohen je recesista s vybraně nevybraným, tedy ostrým smyslem pro humor. Nejen ve filmu Borat se převtěluje se do nových podob, žene situace dohrává do krajností, aby vyvolal reakce současných Američanů a zjistil, co si myslí o koronaviru, Trumpovi, Obamovi, ženách, vaginách, sexismu a dalších tématech.

Pomáhá mu s tím nově jeho dcery Tutar, která na začátku filmu žije v kleci. Letošní snímek s dlouhým jménem bychom mohli přeložit Boratův následný Snímkofilm aneb doručení cenného daru americkému režimu za účelem posílení slávy kdysi ctěného kazašského národa. Najdete ho na Amazon Prime.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme