Příběh ze soudního prostředí a hvězdné obsazení. Herec a režisér Eastwood připravuje svůj poslední film

Na konci května mu bude 93 let, za sebou má více než 70 filmů a doma vystavené hned čtyři Oscary. Řeč je o americkém herci a režisérovi Clintu Eastwoodovi. Ten se chystá natočit svůj poslední film.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Clint Eastwood

Eastwood je také uznávaným jazzovým pianistou, hudbu ke svým filmům si dokonce sám skládá | Zdroj: Profimedia

Eastwood pro svůj poslední film podle serveru The Hollywood Reporter hledal námět velmi dlouho. Nakonec se rozhodl pro projekt, který mu je jako režisérovi šitý na míru.

Na genderu nezáleží, Dracula vysaje všechny. Nicolas Cage je toxický boss v akční komedii Renfield

Číst článek

Snímek se má jmenovat Juror No.2, vyprávět bude o členovi soudní poroty, který během procesu zjistí, že právě on mohl způsobit smrt oběti. Bude tak čelit rozhodnutí, jestli zmanipuluje porotu ve svůj prospěch, anebo se soudu vydá.

V hlavních rolích se mají objevit Nicholas Hoult jako titulní porotce. Hoult je anglický herec, který se momentálně těší velké pozornosti. Na plátně ho diváci mohou vidět třeba jako Drákulova sluhu v aktuálním snímku Renfield s Nicolasem Cagem.

Jako žalobkyně se představí australská herečka Toni Collette. Natáčení je plánováno na polovinu června letošního roku.

Čtyři Oscary

Poslední Eastwoodův film z roku 2021 se jmenuje Cry Macho. Bývalá hvězda rodea a majitel koňského ranče Eastwood v něm dostane od svého šéfa úkol dopravit jeho problémového syna z Mexika do Texasu.

Točil jsem i po pás zapadlý ve sněhu, popisuje kameraman Střítežský oceněný Českým lvem

Číst článek

Film zápletkou připomíná jiný Eastwoodův snímek Gran Torino, který publikum hodnotí podstatně lépe. Gran Torino také sleduje vztah zapšklého starce s problémovým mladíkem.

Clint Eastwood se stane vůbec nejstarším režisérem, který usedne za kameru. Za svou předchozí tvorbu nasbíral hned čtyři Oscary. Dva za Million Dollar Baby s Hilary Swankovou, čímž Eastwood pokořil další rekord jako nejstarší člověk, který dostal Oscara za režii. Další dvě sošky si odnesl za snímek Nesmiřitelní z roku 1992.

Eastwood je také uznávaným jazzovým pianistou, hudbu ke svým filmům si dokonce sám skládá. V minulosti mu byla nabídnuta role Jamese Bonda v Žít a nechat zemřít. Zvažovali ho také do role Ramba místo Sylvestra Stallonea.

Clint Eastwood ve filmu Pašerák | Zdroj: Vertical Ent.

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme