Daniel Craig opět Bondem. V dalším díle se buď ožení, nebo zemře, předpovídá kritik Fila

Daniel Craig se popáté stane agentem 007, nová bondovka by se měla začít natáčet příští rok. Informaci přinesl britský bulvární deník Mirror s odvoláním na producentku Barbaru Broccoli, která je při obsazování klíčová. Sám Craig přitom po natáčení poslední bondovky Spectre z roku 2015 prohlásil, že by si raději podřezal žíly, než aby natočil další filmové dobrodružství britského špiona.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Craig aka James Bond

Daniel Craig aka James Bond | Zdroj: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

„Chápu, že ho to tehdy nebavilo. Byl unavený po natáčení a zatížený bondovským stigmatem, takže neměl moc šanci hrát jiné role. Ještě pořád je ale ve věku, kdy je schopen Bonda zahrát v dobré fyzické kondici," říká filmový kritik Kamil Fila.

Smlouva sice ještě asi není podepsaná, únik informace ale ukazuje, že Craig je na nabídku ochoten kývnout. A že tvůrci v něm stále vidí potenciál pro napsání pátého dílu.

Ten by podle Fily mohl příběhově navázat na film V tajných službách Jejího veličenstva z roku 1969, ve kterém se Bond oženil, ale manželku tragicky ztratil. Nasvědčuje tomu prý závěr poslední bondovky Spectre. V recenzi na ní Fila napsal, že v dalším díle se musí James Bond buďto oženit, nebo zemřít.

„Tvůrci do budoucna se změnou v obsazení rozhodně počítají, zajímavý by byl třeba Idris Elba, který je, řekněme, Afroangličan," myslí si filmový publicista. Kromě Elby se v minulosti spekulovalo o jménech jako Tom Hardy nebo Aidan Turner.

Černý Bond by už nešokoval

Britský herec Idris Elba, představitel Nelsona Mandely ve filmu Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě | Foto: Reuters

S tím souhlasí i filmová kritička Jindřiška Bláhová. „Obsazení černého herce by bylo fantastické a revoluční. Myslím, že to k tomu spěje. Bylo by zajímavé sledovat, co to s tím žánrem udělá. Společnost se v tomhle ale hodně posunula, takže už by to nebylo až tak šokující," myslí si.

Podle ní ale není vůbec jisté, že se producenti cestou takto radikální změny skutečně vydají. Spíše prý budou tíhnout ke klasičtějšímu britskému typu. „Kdokoli se ale stane dalším Bondem, bude se potýkat se stejným problémem jako Daniel Craig. Fanoušci se budou zpočátku bouřit. A pak ho možná přijmou, pokud bude splňovat základní bondovské rysy," dodává Bláhová.

Michael Rozsypal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme