Zkáza Dejvického divadla? ‚Už přesluhujeme,‘ říká Martin Myšička o novém seriálu

Kdysi slavnému Dejvickému divadlu hrozí zánik. Nezískalo grant na svou činnost a teď se o sebe musí postarat samo. Právě tak začíná šestidílný komediální seriál s názvem Zkáza Dejvického divadla, v němž oblíbení dejvičtí herci hrají sami sebe. Premiéru bude mít v roce 2019.

Tento článek je více než rok starý.

Doporučujeme Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Myšička

Martin Myšička | Foto: Luboš Vedral

„Už delší dobu si uvědomujeme, že přesluhujeme,“ shrnuje v rozhovoru s Janem Pokorným umělecký šéf Dejvického divadla Martin Myšička, když vysvětluje, kde se vzal nápad na nový seriál.

„Říká se, že divadlo funguje deset let, pak musí přijít rozklad nebo změna. A my fungujeme už dvacet let,“ dodává. „Od začátku bojujeme, abychom neokorali, abychom se nerozpadli.“

Hrát sám sebe je oříšek

Seriál Zkáza Dejvického divadla diváky vezme na různá místa: na zkoušky, do reálných hereckých šaten, na hřbitov, na pražský magistrát, ale i do Stromovky, kde Jaroslav Plesl a Václav Neužil špehují Marthu Issovou. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakou má Dejvické divadlo budoucnost? Poslechněte si celý rozhovor s Martinem Myšičkou.

„Hrát sám sebe je oříšek. Na jednu stranu je to výhoda: ať udělám cokoliv, pořád jsem to já. Na druhou stranu, má-li to být zábavné a zajímavé, musí tam být určité posunutí. Tohle je komediální seriál, je tedy třeba zvětšit určitý atribut. A někdy je těžké najít míru,“ popisuje Myšička.

Václav Neužil například prohlásil, že herci v novém seriálu nehrají ani tak sebe, jako si spíš na sebe hrají. „Máme chytré herce. Jedním z rysů našeho divadla je, že si herci o tom, co hrají, něco myslí,“ dodává Martin Myšička.

Jan Pokorný, Alžběta Švarcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme