Devátou epizodou to neskončí. Fanoušci Star Wars se dočkají další trilogie

Rey (Daisy Ridleyová) v novém traileru k filmu Star Wars: The Last Jedi | Foto: Star Wars | Zdroj: Repro YouTube

Americký režisér Rian Johnson natočí v pořadí čtvrtou trilogii Hvězdných válek. Oznámila to společnost Walta Disneyho, která k sérii drží autorská práva. Johnson, který pracoval i na osmém dílu vesmírné ságy, prý představí nové hlavní postavy a originální příběhy.

Tento článek je více než rok starý.

Hollywood Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K epizodám číslo 10 až 12 přizve režisér producenta Rama Bergmana, který se podílel i na filmu Poslední z Jediů. Ten má premiéru letos v prosinci. Ještě před oznámenou trilogií vznikne závěr současné série. Na režisérské křeslo znovu usedne tvůrce sedmé epizody  Síla se probouzí  J. J. Abrams.

Nový trailer ke Star Wars: The Last Jedi. Pokračování odhalí prastará tajemství Síly

Číst článek

„Pracovat s Lucasfilmem na Posledním z Jediů byla skvělá chvíle. Star Wars jsou největší moderní mytologií a jsme velmi šťastni, že k ní můžeme přispět. Nemůžeme se dočkat pokračování,“ řekli Johnson s Bergmanem ve společném prohlášení.

Sám režisér pak své stanovisko ještě rozvedl na svém twitterovém účtu. „Samozřejmě doufám, že se vám Poslední z Jediů bude líbit. Ale teď fakt doufám, že se vám bude líbit.“

Disney na oblíbenou franšízu Star Wars hodně spoléhá. Kromě číslovaných dílů studio točí i další filmy ze stejného prostředí, které se soustředí na jiné postavy. Nové Hvězdné Války tak do kin budou přicházet pravidelně každý rok.

„Všichni milujeme spolupráci s Rianem. Sledovat vývoj posledního filmu od začátku do konce bylo jednou z největších radostí mého života. Je to velká kreativní síla a Rian zvládne velké věci se zaplněním prázdných míst v nové trilogii,“ prohlásila prezidentka společnosti Lucasfilm Kathleen Kennedyová.  

Šéf studia Bob Iger také oznámil plány na hraný seriál ze světa Hvězdných válek, který by se měl začít vysílat od konce roku 2019.

Společnost Disney odkoupila práva od režiséra George Lucase. První Star Wars měly premiéru v roce 1977. V hlavních rolích snímku s podtitulem Nová naděje se objevili Mark Hamill, Carrie Fisher a Harrison Ford. Kromě Forda hrají herci i v nejnovějším díle Poslední z Jediů.

jra, Tomáš Fiala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme