'Odchází herec mnohonásobného talentu.' Herci, politici i veřejnost se rozloučili s Mariánem Labudou

Několika stovek lidí, herci i politici se v pátek přišli rozloučit se známým slovenským hercem Mariánem Labudou, který zemřel předchozí týden ve věku 73 let. Mezi smutečními hosty v budově Slovenského národního divadla v Bratislavě nechyběl například český herec Bolek Polívka i jeho slovenští kolegové Milan Lasica s chotí Magdou Vášáryovou.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Opět odchází jeden z nás. Odchází herec mnohanásobného talentu. Jeho odchod nás zaskočil a zarmoutil. Bude chybět svým kolegům, příznivcům a zejména svým nejbližším,“ řekl v projevu generální ředitel divadla Marián Chudovský.

Podium sálu během smutečního obřadu, jehož součástí bylo promítání ukázek Labudových hereckých rolí, zaplnily věnce a kytice. U rakve s ostatky se střídali herci, na plátně byla Labudova fotografie v nadživotní velikosti.

Zemřel známý slovenský herec Marián Labuda. Bylo mu 73 let

Číst článek

Posledního rozloučení s hercem se v SND zúčastnili také slovenští ministři nebo expremiérka Iveta Radičová. Věnec k rakvi položili vojáci čestné stráže prezidenta Andreje Kisky.

Labuda se narodil 28. října 1944 v obci Hontianske Nemce na jihu Slovenska. Vystudoval divadelní fakultu Vysoké školy múzických umění v Bratislavě. Po studiu začal hrát ve Slovenském národním divadle. Často hostoval i v českých divadlech.

Vedle divadla účinkoval v desítkách filmů a televizních inscenací. Čeští diváci ho dobře znají například z filmu Vesničko má středisková, ve kterém Labuda zazářil spolu s maďarským hercem Jánosem Bánem. Také Bán se zúčastnil posledního rozloučení s Labudou.

Labuda v roce 1996 získal Českého lva za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli za film slovenského režiséra Martina Šulíka Záhrada.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme