‚Pojďte s námi snít!‘ vyzývá pětadvacátý ročník festivalu dokumentárního filmu Ji.hlava

Filmový festival dokumentárních filmů Ji.hlava odhalil vizuál letošního pětadvacátého ročníku. „Letošní ji.hlavský plakát je zasněný. Film je příležitostí k objevům i ke hledání odpovědí. Nebo kladení nových otázek. Podobně celá dokumentární Ji.hlava,“ uvádí ředitel festivalu Marek Hovorka.

Tento článek je více než rok starý.

Jihlava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plakat_25._mfdf_ji.h_210629-133218_hyh.jpg

Letošní ji.hlavský plakát je zasněný | Foto: Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava

Jubilejní pětadvacátý ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava se po pandemickém roce vrací zpátky do jihlavských kinosálů. Pořadatelé nadcházejícího ročníku letos reagují na zkušenosti z posledních dvou ročníků, festival se proto poprvé odehraje fyzicky i online.

Festival ve Varech zahájí Zátopek. Program nabídne také novinky od Omerzua a Kadrnky

Číst článek

„Chceme spojit zkušenosti z posledních dvou ročníků. V roce 2019 vládla v Ji.hlavě téměř letní nálada a minulý rok se podařilo využít příležitosti digitální edice a objevit festivalu i dokumentárním filmům tisíce nových diváků. Letos bychom chtěli jedno s druhým propojit,“ přibližuje Hovorka hybridní koncept festivalu. Festivaloví diváci tak budou mít opět možnost zúčastnit se festivalu jak z pohodlí svých domovů, tak přímo v Jihlavě.

Festival se letos zaměří nejen na dokumentární film, ale také na dokumentární fotografii a dokumentární literaturu – letošní ročník poprvé ocení autora nejlepší dokumentární knihy roku. Pětadvacátá Ji.hlava vyzdvihne i další výjimečné formáty, jako je například dokumentární esej, počiny virtuální reality či počítačové hry s dokumentárním podtextem. „Ji.hlava vždycky ráda objevovala odvážné tvůrce, jejichž prostřednictvím formovala podobu současné dokumentární kinematografie. Tento charakter festivalu i samotných filmů chceme dále rozvíjet,“ říká Hovorka.

Pětadvacátý ročník Ji.hlavy proběhne 26. až 31. října 2021. Zvýhodněnou Early bird akreditaci za 400 korun je možné koupit do 30. června. Akreditace letos poslouží jako plnohodnotná vstupenka na fyzickou část festivalu (filmové projekce, besedy a přednášky i off-screen program) a zároveň umožní čtrnáctidenní přístup do festivalové online videotéky.

hyh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme