Maska Stormtroopera nebo kostýmy z Batmana. Do dražby v Londýně jde 900 filmových rekvizit

Londýnská akční síň zveřejnila předměty, které budou prodávat v dražbě filmových a televizních rekvizit. Patří mezi ně maska Stromtroopera z Hvězdných válek, dětské brýle, které nosil Daniel Radcliffe v prvním díle Harryho Pottera nebo převlek Russela Croweho z Gladiátora. Předměty mají dohromady vyvolávací cenu více než šest milionů liber, tedy asi 174,6 milionu korun.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kromě výše zmíněného se bude v aukci prodávat mnoho kostýmů. Součástí aukce jsou například obleky padoucha Hádankáře a Batmana ze snímku Batman: Navždy z roku 1995. A také kostým Jokera, který ve snímku Batman z roku 1989 nosil Jack Nicolson. Objeví se ale převleky ze série Star Wars.

Technologie 3D tisku proniká i do světa filmu. ‚Je levnější než ručně vyráběné loutky,‘ říká kameraman

Číst článek

Mezi menší předměty, které si mohou filmoví fanoušci koupit, patří i postavičky Gremlinů nebo sekera Jacka Nicholsona ze snímku Stanleyho Kubricka Osvícení z roku 1980. K prodeji jsou i boty a čepice, které nosil Tom Hanks ve Forestu Gumpovi.

Příznivci britského humoru si zase mohou pořídit Svatý grál, který si „zahrál“ ve filmu Monty Python a Svatý Grál. „Ve stylu skupiny Monty Python je tento předmět vyrobený z míčku z toalety,“ řekl pro Reuters pracovník organizace Prop Store, která aukci organizuje.  

Největší lákadlo je ale maska Stormtroopera, kterou nosil Syd Wragg ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje. Očekává se, že se tato rekvizita nakonec prodá za více než 180 000 liber tedy 5 milionů korun. 

Společnost Prop Store vystavila 250 z 900 dražených kusů filmových rekvizit a kostýmů v budově BFI Imax ve Waterloo v jižním Londýně, kde se bude konat aukce. 

Dvoudenní aukce se koná 30. září až 1. října.

dok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme