Režisér Villeneuve dostal šanci dopovědět svou Dunu. Druhá část by měla přijít do kin na podzim 2023

Filmové studio Warner Bros v úterý oznámilo, že druhou část snímku Duna uvede do kin v říjnu 2023. První díl sci-fi eposu režiséra Denise Villeneuvea se v amerických kinech objevil minulý týden a během prvního víkendu vydělal 41 milionů dolarů (zhruba 908 milionů korun), uvedla agentura Reuters.

Los Angeles / Arrakis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Film vyprávějící o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis, měl premiéru v září na mezinárodním festivalu v Benátkách.

Vysloužil si chválu kritiků za úžasnou vizuální stránku. Některé recenze nicméně podle Reuters upozornily, že způsob vyprávění filmu si užijí pouze skalní fanoušci.

O písečných červech a lidech. Sci-fi velkofilm Duna nachází správnou příchuť pro žánrovou klasiku

Číst článek

V Česku měl dlouho očekávaný snímek premiéru 21. října a hned po svém uvedení se postavil do čela víkendové návštěvnosti tuzemských kin. O premiérovém víkendu přilákal přes 74 000 lidí a na tržbách vydělal 13,3 milionu korun, vyplývá z údajů Unie filmových distributorů.

Snímku s rozpočtem 165 milionů dolarů (přes 3,6 miliardy korun) se podle agentury Reuters zatím daří i v zahraničí. Celosvětově už utržil téměř 225 milionů dolarů (takřka pět miliard korun).

Kanadský režisér Villeneuve převyprávěl jen polovinu stejnojmenného románu amerického spisovatele Franka Herberta a uvedl, že doufá, že dostane možnost natočit pokračování. Společnost Warner Bros svoji účast na filmu potvrdila teprve v úterý.

Film má hvězdné obsazení. Hraje v něm například Timothée Chalamet, Rebecca Fergusonová, Zendaya či Javier Bardem.

This is only the beginning...

Thank you to those who have experienced @DUNE so far, and those who are going in the days and weeks ahead. We're excited to continue the journey!

20:00 – 26. 10. 2021

22750 113996

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme