Famufest proběhne ve znamení ‚setkání'. Už ve středu odstartuje multižánrový filmový festival

Ve středu 30. března zahájí studenti pražské filmové akademie FAMU osmatřicátý ročník festivalu FAMUFEST. Letošní téma „setkání“ odkazuje na obnovení lidského kontaktu po dlouhé době distančního setkávání. Minulý ročník probíhal pouze online, tentokrát se bude konat v pražských Vršovicích.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmatřicátý ročník FAMUFESTu odstartuje ve středu 30. března v pražských Vršovicích

Osmatřicátý ročník FAMUFESTu odstartuje ve středu 30. března v pražských Vršovicích | Foto: Michal Tůma, Pavel Kuja

Krátké studentské filmy jsou poskládané do devíti tematických bloků. Diváci se na ně mohou přijít podívat do některého ze sálů Kina Pilotů ve Vršovicích. Každá projekce bude zakončena diskusí diváků s tvůrci.

Zpátky offline. Studentská filmová přehlídka FAMUFEST zve na ‚s3tk8ní‘

Číst článek

Kromě filmů studentů FAMU budou součástí programu snímky studentů pařížské filmové školy La Fémis. V závěru festivalu budou vyhlášeny vítězné snímky jednotlivých kategorií.

Návštěvníci budou mít možnost si v rámci programu vytvořit vlastní „merch“ nebo se účastnit scénického čtení.

FAMUFEST ale nenabízí jen filmovou tvorbu. Také výstava děl studentů fotografie nebo audiovizuálních studií nabídnou návštěvníkům vhled do světa mladých umělců. Kulturní centrum Vzlet bude jedním z prostorů, které FAMU využije k těmto účelům.

Centrem hudebních vystoupení FAMUFESTu bude kavárna Café v lese. Vystoupí například ústecká kapela Demowawe, která zahraje alternativní hudbu s příměsí disca a elektroniky. Ti, kteří si potrpí na jazz, soul nebo hip hop, se můžou těšit na kapelu Metastavy.

ind Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme