Vánoce přišly do kin dříve. Film Louskáček a čtyři říše zve na modernizaci známého příběhu

Asi každý zná vánoční příběh o Louskáčkovi a kouzelné zemi, ve které oživlá figurka bojuje s proradným Myším králem. V novém snímku Louskáček a čtyři říše dostane pohádkový balet nový kabát. Čekat na něj do Vánoc ale nemusíte. Výpravný film s Keirou Knightleyovou a Helen Mirrenovou měl premiéru tento čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

Království čtyř říší Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jsou Vánoce a sourozenci Stahlbaumovi zažívají první svátky bez milované maminky.

Čtrnáctiletá Klára (Mackenzie Foyová) se proto straní všem tradičním radovánkám. Až díky tajemnému dárku se vydává do kouzelného království čtyř říší a oživlých hraček. Tam se ale musí postavit kruté Pernikářce (Helen Mirrenová) a její armádě myší.

Většina diváků bude Louskáčka nejspíš znát jako pohádkový balet, vychází ale z mnohem staršího příběhu Ernesta T. A. Hoffmana. A tvůrci se k němu rádi vracejí. Do světa oživlých hraček se tak v minulosti vypravila už například panenka Barbie nebo Mickey Mouse. V žádné verzi ale nechybí známá melodie Petra Iljiče Čajkovského.

Tuzemská kina uvádějí Louskáček a čtyři říše s českým dabingem. Diváci tak uslyší například Hanu Vagnerovou, Annu Marii Jurkovou nebo Zdeňka Piškulu. Ten ve snímku namlouvá jednu z hlavních rolí, louskáčka Filipa.

Kromě toho snímek při závěrečných titulcích nabízí speciální duet tenora Andrea Bocelliho a jeho syna Mattea.

Snímek Louskáček a čtyři říše měl premiéru 1. listopadu.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme