Nejlepší film je podle amerického sdružení herců Black Panther. Ocenění získali i Malek a Closeová

Hlavní cenu amerického Sdružení filmových a televizních herců (SAG) získalo v neděli dobrodružné sci-fi Black Panther. Ocenění pro nejlepšího herce v hlavní roli získal Rami Malek z filmu o skupině The Queen Bohemian Rhapsody a za nejlepší herečku kolegové vyhlásili Glenn Closeovou z dramatu Žena.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výhercem nejlepšího filmu 25. ročníku cen amerického sdružení herců je Black Panther.

Výhercem nejlepšího filmu 25. ročníku cen amerického sdružení herců je Black Panther. | Foto: Monica Almeida | Zdroj: Reuters

Film Black Panther režiséra Ryana Cooglera si odnesl hlavní cenu i přesto, že nebyl nominován v žádné z individuálních kategorií. Díky tomuto úspěchu se řadí rovnou mezi spolufavority na získání ceny americké filmové akademie Oscar pro nejlepší film roku 2018.

Jen jedna může být Favoritka. Britský snímek zve na politické i vztahové intriky v opulentní výpravě

Číst článek

Nejprestižnější filmové ceny se budou udílet 24. února a nejvíce nominací, shodně deset, mají mexické drama Roma a historický snímek Favoritka. Black Panther jde do boje o Oscary se sedmi nominacemi.

V hlavních hereckých kategoriích ceny SAG jen upevnily pozice oscarových favoritů 37letého Maleka a 71leté Closeové. Oba triumfovali už při nedávném udělování Zlatých glóbů, o nichž rozhodují zahraniční novináři působící v Hollywoodu.

Agentura AP upozorňuje, že herci tvoří největší procento americké filmové akademie, takže jejich preference mají zvlášť silný vliv na oscarové klání. V posledních deseti letech celkový vítěz cen SAG v polovině případů získal i Oscara pro nejlepší film.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme