Španělskou cenu Goya za nejlepší film si odnesl snímek Dívky. Česku se představil loni ve Zlíně

Ve španělských filmových cenách Goya letos uspěl celovečerní debut režisérky Pilar Palomerové Dívky (Las niñas). Snímek dostal cenu za nejlepší film a zvítězil ještě v dalších třech kategoriích. Vyhlášení cen se v sobotu večer kvůli epidemii uskutečnilo pouze on-line. Čeští diváci mohli vítězný film vidět na loňském Zlín film festivalu.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tvůrci filmu Dívky Alex Lafuente, Pilar Palomerová a Valerie Delpierrová reagují na získání ceny za nejlepší film skrze obrazovku. Během slavnostního udílení cen Goya stojí na jevišti Ana Maria Ruiz v divadle v Malaze.

Tvůrci filmu Dívky Alex Lafuente, Pilar Palomerová a Valerie Delpierrová reagují na získání ceny za nejlepší film skrze obrazovku. Během slavnostního udílení cen Goya stojí na jevišti Ana Maria Ruiz v divadle v Malaze. | Zdroj: Reuters

Film Dívky, který získal cenu za nejlepší režisérský debut, scénář a kameru, pojednává o dospívání studentky klášterní školy v Zaragoze na začátku 90. let. Její spořádaný svět naruší příchod nové spolužačky.

Hlavní cenu na Berlinale získal Smolný pich aneb Pitomý porno. Rumunský film má českou koprodukci

Číst článek

Cenu za nejlepší režii dostal snímek Adú, který měl i nejvíce nominací. Film režiséra Salvadora Calva se věnuje osudu malého Adúa, který se po smrti matky vydává z Kamerunu do Španělska za otcem.

Cenu za nejlepší hlavní hereckou roli dostala v ženské kategorii Patricia Lópezová za roli ve filmu Ane, a Mario Casas, který zahrál hlavní postavu v dramatu No matarás.

Nejvíce ocenění, a sice pět, díky úspěchů v takzvaných technických kategorií si letos odneslo historické drama Akelarre od režiséra Pabla Agüera.

Nejlepším evropským filmem byl jmenován snímek Otec od Floriana Zellera, který je filmovou adaptací původní režisérovy divadelní hry.

Podívejte se na trailer k filmu Dívky. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme