Festival v Benátkách zahájí film režiséra Almodóvara v hlavní roli s Penélope Cruzovou

Filmový festival v Benátkách zahájí 1. září nový snímek španělského režiséra Pedra Almodóvara Madres Paralelas. Oznámilo to vedení produkce 78. benátského filmového festivalu. Ve filmu fanoušci uvidí i herečku Penélope Cruzovou.

Tento článek je více než rok starý.

Benátky Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herečka Penélope Cruzová

Herečka Penélope Cruzová | Foto: Richard Harbaugh/A.M.P.A.S./Handout | Zdroj: Reuters

„V roce 1983 jsem se zrodil jako režisér právě v Benátkách (…) a po 38 letech mě povolali, abych zahájil přehlídku,“ uvedl Almodóvar, který dodal, že mu rozhodnutí festivalu udělalo radost.

Zlatou palmu v Cannes získal snímek Titane. Vítěz byl omylem oznámen na začátku ceremoniálu

Číst článek

Velký ohlas měl v roce 1988 v Benátkách jeho film Ženy na pokraji nervového zhroucení, který dostal cenu za nejlepší scénář. V roce 2019 španělský režisér obdržel v Benátkách Zlatého lva za celoživotní dílo.

Nový snímek Madres Paralelas vypráví příběh dvou žen, které se potkaly v pokoji v porodnici. Obě jsou nastávající matky, ovšem bez partnerů. Jedna je zralá žena a druhá teprve na prahu dospělosti. Během několika společně strávených hodin se mezi nimi vytvoří zvláštní pouto.

Snímek bude soutěžit o hlavní festivalovou cenu – Zlatého lva. Almodóvar ho natočil ještě za ztížených podmínek koronavirové epidemie letos v březnu až květnu. Do kin má film Madres Paralelas přijít 10. září.

Světovou premiéru ale bude mít ve velkém sále filmového paláce na benátském ostrově Lido při slavnostním zahájení festivalu. Jeden z nejstarších a nejprestižnějších filmových festivalů na světě potrvá do 11. září.

Pedro Almodóvar a Penélope Cruzová | Foto: Jean-Paul Pelissier | Zdroj: Reuters

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme