30 filmů v Puppu, Thermalu, Času a divadle. Ve Varech bude v listopadu kratší filmový festival

Pořadatelé filmového festivalu v Karlových Varech uspořádají v listopadu přehlídku, která překlene dobu mezi letošním zrušeným ročníkem a příštím řádným. V pátek uvedli, že od 18. do 21. listopadu se bude konat 54 1/2 Mezinárodní filmový festival (MFF) Karlovy Vary. Nesoutěžní přehlídka uvede 30 filmů, každý z nich bude uveden dvakrát a promítat se bude v hotelu Thermal, Městském divadle Karlovy Vary, kině Čas a sále Grandhotelu Pupp.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

54. Mezinárodní festival Karlovy Vary

54. Mezinárodní festival Karlovy Vary | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Letošní plánovaný 55. ročník festivalu byl zrušen kvůli pandemii koronaviru. Alespoň částečnou náhradou by měla být přehlídka Tady Vary, která v pátek začíná v 96 českých kinech. Promítat se bude 16 filmů, které vybral dramaturgický tým MFF Karlovy Vary.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná přehlídka Tady Vary. V reportáži Pavla Sladkého si poslechněte, co všechno vás během ní čeká

„Přehlídka Tady Vary byla naší bezprostřední reakcí na situaci, kdy jsme chtěli zajímavé filmy z festivalového výběru dostat za diváky. Ale stále cítíme, že tou klíčovou hodnotou karlovarského festivalu je atmosféra setkávání a sdíleného filmového zážitku, kdy se dokážeme společně radovat, dojímat, bát se. Věříme, že nyní opět nastává čas, kdy můžeme být spolu,“ uvedl prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Speciální přehlídka se tedy podle pořadatelů uskuteční sice v netradičním podzimním termínu, ale s obvyklou festivalovou atmosférou, na kterou jsou hosté a návštěvníci zvyklí. „Chceme nabídnout to, co mají diváci na festivalu rádi a proč se do Karlových Varů opakovaně vracejí,“ uvádějí pořadatelé.

Mezinárodní Filmovy festival v Karlových Varech (ne) začíná. Prezident Jiri Bartoška si čte poznámky. Město prázdné ...@Radiožurnál

08:35 – 03. 07. 2020

1 19

V plánu jsou také některé z tradičních akcí doprovodného programu. Ve spolupráci s městem Karlovy Vary a zdejšími ubytovateli chtějí organizátoři festivalu připravit pro návštěvníky speciální pobytové balíčky.

“Od srpna budou v hotelu Thermal i palandy pro děti”, říká jeho generální Reditel Vladimir Novák. “Jdeme s dobou” @Radiožurnál

09:41 – 03. 07. 2020

1 2

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme