Česko se stane kulisami pro další seriálový hit. Do Prahy se přesunulo natáčení druhé řady série Nadace

Česká republika poslouží filmařům dalšího zahraničního hitu. Tentokrát se do Prahy a na další místa v Česku přesunulo z Irska a Kanárských ostrovů natáčení druhé řady seriálu z produkce Apple TV+ Nadace (Foundation). První řada ságy inspirované dílem Isaaca Asimova vyšla na platformě na konci září minulého roku, pár dní po uvedení pak následovalo oznámení o pokračování.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Apple TV+ zveřejnila první informace z očekávané druhé sezony seriálu Nadace spolu s první ukázkou

Apple TV+ zveřejnila první informace z očekávané druhé sezony seriálu Nadace spolu s první ukázkou | Zdroj: Apple TV+

Realizaci projektu Davida S. Goyera mimo jiné umožnily i české filmové pobídky, které každoročně lákají zahraniční filmaře. V minulém roce se v Praze například natáčel nejdražší netflixový projekt The Gray Man s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem.

Zájem zahraničních filmařů o české destinace stále roste. Pomáhají tomu i státní pobídky

Číst článek

Praha se stala také dějištěm seriálu Carnival Row z produkce Amazon Prime s Orlandem Bloomem a Carou Delevingneovou v hlavních rolích. Série Nadace se bude natáčet v Prague Studios a na další místech v České republice.

Apple TV+ zveřejnila i první informace k druhé řade projektu. Odhalila nové tváře, které se objeví po boku hvězd předchozí série Jareda Harrise a Leea Pace a vycházejících pokladů Hollywoodu Lou Llobellové a Leah Harveyové. Nově se k nim připojí například Holt McCallany, Mikael Persbrandt nebo Rachel Houseová, známá především z filmů režiséra Taiky Waititi.

Seriál doprovází také podcast, jehož první série je dostupná na Apple Podcasts. Pokračování Nadace bylo oznámeno jenom pár dní po uvedení první řady 7. října 2021.

Trailer k první sérii Nadace (Foundation). 

zuj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme